reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

U nas tez mloda wiecej zaczela po niemiecku gadac :tak: Ale o polski sie nie martwie bo ja z nia praktycznie tylko po polsku rozmawiam....

Miki to bylo dobre:-D:-D:-D
A z Duski to sie tez usmialam...najlepsze to z tym murzynem:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
ja sobie zartuje..my do niej w domu wyłacznie po polsku gadamy.:tak: Zreszta była jakas tam pani od jezyków ..na bilansie 2-latka i truła, by nie mieszac dziecku w głowie..i jak w przedszkolu po angielsku z dziecmi...to w domu wyłacznnie po polsu...by nie przeplatac...bo dziecko "głupieje"

a tu dzisiejsza historyjka:sorry2:

Klaudia ostatnio nad ranem do nas do łózka przychodzi i jeszcze z godz -2 wtulona w nas kima.
Dzis takze przyszłą. za jakies 20 min wrocił maz z nocki. Klaudia juz spała u nas.
Zaczelismy sobie szeptac wtuleni szeptac,;-)...a Klaudia nagle podnosi sie siada i grazac palcem : "nu nu nu ciszej mozecie, prosze Was uspokojcie sie. Trzeba isc spac no juz!":shocked2:...

Dobre :-D:-D:-D tak jest Klaudia ucisz starych, jak chcą gadać to niech do kuchni sobie idą :-D:-D:-D:-D:-D

izka ostatnio stameła pod drzwiami , i niania mówi
-Izuś odsuń się bo nie mogę drzwi otworzyć
-nie odsunę się, chcesz się kłócić?
- a czemu mam się z tobą kłócić?
-bo ja się nie odsunę:sorry2:

Oj uśmiałam się Dziewczyny z tekstów Waszych pociech:-D:-D:-DNormalnie książkę chyba trzeba napisać:-D:-D:-D
Werkę teraz niestety mało widuję, bo jak pracuję do 20:00, to młoda śpi. Więc większość tekstów słyszę od tatusia:tak::-D;-)
Dzisiaj np. mała wzięła swoją komórkę (popsuta do granic możliwości; daliśmy jej starą kiedy zabierała nasze - a i tak się nie nabrała:baffled:) i wciska przyciski telefonu. Gadzina (czyt. facet:-D) pyta:
- Córeczko, co robisz?
Na to Werka:
- Pisię esiemesia.
- A do kogo piszesz tego smsa?
- No jak do kogo? Do misia!

Z tematów ubikacjowych.
Rano Wojciach jeszcze śpiący został posadzony przez Marcina na sedesie. Po chwili Marcin zagląda i pyta:
- I jak tam Wojciaszku? Zrobiłeś co trzeba?
Na to Wojciach:
- Plum było!
- No to świetnie! To wstajesz?
- Nieeee! Dalej kumpa bede!
Ach ten ojciec nie daje dziecku spokoju w toalecie;-):-D

reklama
:):):)
Karol siedzi na podłodze, czerwony samochodzik w ręku i tłumaczy dziadkom:
-tu siedzi tata (pokazując miejsce za kierownicą)
-tu siedzi mama (obok)
dziadek pyta - a gdzie siedzi Karolek? a Karol na to z lekkim lekceważeniem unosząc jeden pośladek klepie sie w pupę i stwierdza od niechcenia -tu!!!

Ostatnia edycja:
Do góry