reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
Oti wczoraj wdrapała się na krzesło, żeby wyciagnąć recznik dla lali, no ta ja mowie: uważaj, bo spadniesz,a ona: nie przesaaaaadzaj mamo:-)

a mojej Klaudii jednym z ulubionych słów jest "uspokój sie nooo"..i jak krzycze na nia, czy ma kare to "uspokój sie mamooo noooo"..albo ostatnio oglada bajki a ja wołam ja do te, ze dziadzio chce z ni rozmawiac, by złozyła mu ur. zyczenia..a ta- "uspokój sie noo , nie teraz bajke ogladam nie widzis"...dziadek to słyszał..:baffled:smiał sie, ze Klaudusia charaterrrrna po mamusi:baffled:

Oti potrafi juz dwa wierszyki:) na stoliczku w pokoiku....i tu paluszek tam paluszek (ten wierszyk bardzo lubi pokazywać, zwłaszcza tupanie nóżkami na końcu)

U nas też tak jak u Werci jest dodawanie wyrazu chyba do wielu wypowiedzi:tak::-D A dzis podczas porzadkowania Matka pokoiku dostałam od niego burę: Ale tu strrrrraszny bałagan zrobiłaś. Posprzątaj szybko no:szok::-D

Werka też uwielbia wierszyki i piosenki. W maju na Dzień Matki powiedziała mi wierszyk "Mamo, mamo, co ci dam...". Byłam w szoku:szok: Mówi na dobranoc sobie "Idzie niebo ciemną nocą":tak:Zna kilka krótkich wierszyków z serii ZOO (wiecie typu: proszę państwa oto miś...). No i katuje mnie piosenką z bajki o TOMKU, czasem PANIE JANIE.
A jak pytam się czy może zmienić repertuar, to mówi: CHIBA NIE...

A z bałaganem to nieraz też mamy jazdy:-)Jak zrobię jej np. rano śniadanie przed żłobkiem, a ona wcześniej rysowała (czyli porysowane kartki lądują na podłodze), to krzyczę z kuchni, żeby sprzątnęła bo zaraz śniadanie. To słyszę: DOBZIE MAMO! Ale jak wchodzę do jej pokoju ze śniadaniem, to wstaje od stolika i mówi: AJE BAJAGAN! WIDZIAJAŚ? JA, że miała posprzątać, a Werka: NO TAK, TAK, MAMUŚKU! TO MOZIE POŚPŚIĄTAMY? No to ja mówię, że tu już miało być sprzątnięte. A ona: NIE MAJTW SIEM, ŚPSIĄTNIEMI I BĘDZIE DOŚKONALE!:szok::-D

reklama
A tak w ogóle to te szkraby nasze są naprawdę wygadane i mądre:tak:Jestem w coraz większym szoku, jak czytam co Wasze maluchy mówią:-D:szok::-):tak:Są niesamowite:tak::tak::tak:
Ale to wiadomo, że po mamusiach takie ładne, inteligentne,...:happy::-p:tak::-D:-)

Do góry