reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
Wszystko wskazuje na to, że i na Frania nadszedł szczepieniowy czas.
Za 2 tygonie ruszamy z pierwszym szczepieniem.
Chyba bedzie to ActHib, jeszcze nie mamy tego do końca uzgodnionego, w każdym razie na pewno bedzie acelularne i na pewno młody nie dostanie go razem z polio.
I to szczepienie jest właściwie z mojej inicjatywy. Bardzo bardzo boje się tężca..
Franula za 2 mies skończy 3 lata, wszędzie włazi, ostatnio wrócił z nogami podrapanymi jakimis gałęziami. Od razu pierwsza mysl to było "matko Boska, a tężec??"..

Jak ten czas leci. Pamiętam jak oglądałam filmik jak idąc popychał krzesło. :-) A tu już wraca podrapany. :tak:
Na szczęście to są już szczepionki nowej generacji i jak się domyślam neurolog wyraził zgodę na szczepienie. Miejmy nadzieję, że nie będzie powikłań. Zresztą Franiowy i tak się nie da żadnym powkłaniom. ;-)
Jak tam zainteresowanie ze sprzedażą domu???

:)
Dzieci nam rosną, co Elena?:)

Ja tez mam nadzieję, że to już jest bezpieczny czas. W końcu niemal 3 lata czekalismy..

W kwestii domu jest nadzieja. Mamy dość powaznie zainteresowanych ewentualnych kupujących. Wszystko wyjaśni się do konca maja.
Mam nadzieję, ze nie padnę na zawał do tego czasu;-)

reklama
mamofraniu mam pytanie ...włączono nam jedno cwiczeni ez vojty stymulacje do obrotu bodajze faza pierwsza głowa lekko w mojąstrone ucisk pod sutkiem w trone przeciwległego barku -pytanie dotyczy reakcji -czy po przeciwległej stronie ma sie otworzyc rączka i zginac nózka i prostowac a przy tej co stymuluje ma byc rączka zacisnieta i nózka ma sie prostowac?czytałam na necie i róznie sie doczytałam....

kochana trzymamy kciuki za szczepienie i za dom oczywiscie! zaszczepilłam małego engeriksem i pneumo a reszte z konsultuje z neurologiem...troche sie wkurzyłam bo dzis miałam isc a tu dzwonili i przełozyli wizyte na piątek-kurcze ciekawa jestem co powie o wynikach usg i o tym jak zobaczy małego....oj zmeczona jestem co chwile gdzies latam i tyle na głowie...

kochana ty to dopiero masz do ogarniecie i radzisz sobie dzielnie-Franio, dom praca...przeprowadzka wiem ile cie to kosztuje zresztą kazdego -no nie maszyny wkoncu jestesmy a czasem to by sie przydało:)

Do góry