reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Kiedy planujesz ten turnus? Ciekawe czy będzie małej w ogóle potrzebny:) Paulinka robi niesamowite postępy:)
Kurcze, mi się marzy zebranie kasy na 3 turnusy chociaz w tym roku.. 5, jak w ub roku, to juz odłozyłam miedzy bajki.. No ale z drugiej strony mamy dwa turnusy w CZD na rehabilitacji neurologicznej. Kurcze, ciągle myślę jak to wszystko rozegrać, żeby starczyło na wszystko.. Zobaczymy, czas przyniesie rozwiązanie. Bardzo w to wierzę:)

Jak tylko będę mogła to pomogę, narazie czekam na info co dalej z tą zbiórką i będę działać.

reklama
Franiowamamo właśnie u mojej dobrej koleżanki na n-kl zobaczyłam śliczną buźkę i zuważyłam, że to jest profil wcześniaczka, więc wysłałam zaproszenie i maila, ale ciągle mi ta cudna buźka nie dawała spokoju, aż w końcu po nitce do kłębka i sobie przypomniałam o naszym cudnym Franusiu i to był strzał w 10:)

Agapa, dziękuje Ci za wszystko. Ty wiesz:)
O zbiórkach publicznych cos bliższego powinno być wiadomo w Fundacji ok 10.02. Dzwoniłam bodaj 2 dni temu.

Tymira, jesteś w naszych znajomych na profilu Frania???:) Proszę mi się zaraz ujawnić:)

Kochani, pisałam tu już wcześniej, że nasze państwo niestety chce utrudnić rehabilitację dzieciaczków, które jej tak potrzebują.
Jest w internecie petycja w tej sprawie. Jesli się sprzeciwiacie wprowadzeniu VATu, bardzo proszę o podpis. Wprowadzenie Vatu oznacza podwyżkę cen turnusów średnio o 1 tys zł..
Będą one więc kosztowały ok 5-6 tysięcy. Turnus na który planuję wyjechać z małym w maju musiałby kosztować..9.200!!! Za 2 tygodnie.. Skąd na to brać??... A gdzie reszta wydatków?? sama rehabilitacja stacjonarna kosztuje nas ok 1.000-1.200/miesiąc..

Petycja w sprawie nałożenia 23% Vatu na turnusy rehabilitacyjne dla dzieci niepełnosprawnych: ::::::www.petycje.pl::::::Sprzeciw w sprawie wprowadzenia 23% podatku Vat na turnusy rehabilitacyjne

Ostatnia edycja:
Tymira, po napisaniu tutaj postu pomyślałam, że to właśnie TY.. Przecież dziś rano oglądałam zdjęcia malutkiej na Waszym profilu..

Dziękuje Wam za podpisy, może coś się uda jeszcze zmienić?..

Witam,
przeglądam tematy wczesniaczków od jakiegoś czasu. sama jestem mamą wcześniaka ale nie tak wczesnego, praktycznie moja córcia urodziła się prawie o czasie bo tylko 2,5 tyg. wcześniej. mimo to stwierdzono u niej wcześniactwo, w dodatku urodziła się z niedotlenieniem (6 pkt Apgar). było troche strachu ale teraz juz wszystko prawie dobrze. też się rehabilitujemy Bobathami. na szczęscie nie potrzebujemy intensywnej rehabilitacji i jeździmy na NFZ. ale rozumiem w jakimś stopniu wasze problemy dlatego z całego serca popieram petycje i trzymam kciuki za wasze maleństwa.

reklama
Z Vatem to juz pewnie wiecie - pani rzecznik MF powiedziała, ze zostanie zniesiony, ino...nie wiadomo kiedy..

U nas bez specjalnych zmian - ćwiczymy codziennie trudna sztukę czworakowania, pani Natalia spotyka się z Franiem 5 x w tygodniu na 60 minut. W następnym tygodniu, dośc nieoczekiwanie, jedziemy z małym do dr Łady. Krasnal znowu będzie modelem na warsztatach dla neurologopedów, jako "klasyka gatunku":) Jutro mamy dzwonic do pani dr, poda nam dokładnie dzień i godzinę. A w piatek Wrocław - Instytut dr Masgutowej. W następnym tygodniu z kolei podróż do Warszawy do CZD. Już jestem chora na samą myśl..

Do góry