reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Arcydzieło :tak: dobrze powiedziane, zaskoczyłaś mnie zdolnościami Frania.
Co do reszty to jak się ogarniesz po powrocie to napisz o co chodzi. Trochę się zdenerwowałam, mam nadzieję, że się wyjaśni wszystko.

reklama
Dam znać jak tylko cokolwiek sie wyklaruje.
A narazie zdjęcie obrazka, jaki Franula namalował przy pomocy pani pedagog dla Natalki.
Jutro przyjeżdżają!!!! Wreszcie po miesiącu zobaczę moje córcię! Ale się cieszę:)!!!

0Eg0kEmPRCp5BwBWIB.jpg

rodzi się nam nowy PICASSO

Aga, co u Was, zamilkłaś calkiem. wiem, ze rodzinka z Tobą, z Wami , że jesteście razem...

jak mały sobie radzi z pionizacją?

Jak Ty się czujesz?

Kiedy wracacie?

buziaki, napisz coś, tu czy na prv.

Ostatnia edycja:
Szczegółowe wieści po powrocie do domu:) Narazie mało piszę, bo moi dojechali. Po miesiącu wreszcie.
Pionizacja jakos idzie. Najtrudniejsza jest teraz nauka kroczenia, przysiady i wszystkie te elementy. Wszystko wskazuje na to, ze Franiu będzie miał sztywna jedną nóżkę, w drugiej będzie duży problem ze stopą. Ale i tak jest super. Jest 10000 x lepiej niż myśleliśmy, że może być. Oczywiście będziemy walczyć dalej, jeszcze dużo pracy przed nami. Nasza pani rehabilitantka ze smiechem mówi codziennie: skoro na mikołajki wstał, to pod choinke musi pójść:) Ambitna kobieta:))

Po 10 godzinach pordóży szczęśliwie dotarliśmy do domu/ Franula był b dzielny.
Dziś jak cyborg - jakby mógł mówić to by pewnie powiedział "nuuuuuudy! Nikt ze mna nie ćwiczy!!!!:tak:"
Zwykle chodzi spac ok 11, dzis zasnął dopiero ok godz 15:tak:
Ten miesiąc poza domem - 2 tyg CZD (1 tydzień ćwiczenia NDT, drugi tydzień terapia SI), kolejne 2 tygodnie turnus rehabilitacyjny w "12 dębach" - bardzo pchnęły krasnala do przodu. Największy sukces ruchowy - Franula podciągnął sie do stania. Wiem już, że bedzie problem z chodzeniem, ale jak wielokrotnie tu pisałam i tak osiagnęlismy więcej niz jeszcze rok temu śmiałam przypuszczać.. Franiu bardzo zmienił się także poznawczo - to zasługa pedagogów. Miał zajęcia z logopeda i neurologopedą (p neurologopedka nauczyła mnie masażu przyspieszającego rozchodzenie sie kości czaszki - chodzi tu o gotyckie podniebienie Frania).
W zakresie terapi ruhowej pracujemy nadal nad naprzemiennością i stopami krasnala. Najbardziej dobija mnie fakt, że co specjalista to inna opinie dot butów dla Frania. Wygląda jednak na to, ze do pionizacji musi miec buty stablizujące. Już widac problem ze stopami.
To chyba tak w skrócie.
A teraz kilka zdjęć z turnusu.

Terapia SI, podczas której to ja miałam najwieksze problemy z równowagą:tak:

U9iHDeHH6H1AMKznvB.jpg

Moje rybki na basenie:tak:

b8P3Q4J9jq3K8pGm1B.jpg

Q03OAZeR6yMDL1XTwX.jpg

Na turnusie Franiu ćwiczył tylko z ciocią Magdą. To jej umiejętnościom zawdzięczamy największe sukcesy krasnala:)

6iMdoIEsAqjbis9HWX.jpg

I na koniec moje dwa słodziaki razem

2549913,2,2,0-dzieci.html

Cos mam problem z komputerem dzisiaj (wirus????), może teraz sie wklei?

YHmb61AaXHbxXb7fsX.jpg

Na drugim zdjęciu w poprzednim poście częściowo widać na czym polega problem Frania ze stópkami..

Ostatnia edycja:
Rewelacja!!!!!!!!!!
super ze Maluch robi takie postepy :-)
Alez o jest wytrzymaly.....
kurcze i tak sobie mysle ze oby tak dalej to Franus jeszcze troche i bedzie tuptal :-)
Zdjecia bardzo fajne!

reklama
Do góry