reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Anah sporo już napisała.
Ja jestem w szoku po przeczytaniu tego tekstu o alergii.:szok::szok::szok::szok:
A gdyby dziecko rzeczywiście spuchło?
To co wtedy?
Czy rehabilitant pomyślał jakie mogą być tego skutki?
Myślę ,że nie.:no::baffled::baffled:
Dziewczynki przyznam się Wam ,że to ja podsunęłam ten post z Dogo dla Anah.
Anah to jedna z najlepszych specjalistek w tej dziedzinie w Polsce.:tak:;-):-):-)
(Anah wybacz ,że się Tobą chwalę .)
Za chwilkę założę osobny wątek o dogo i tam będziecie wypytywać Anah o szczegóły.
Ja powiem od siebie .
Z każdym dzieckiem pracuję inaczej,bo każde po trosze czego innego potrzebuje.
Wywiad ,zaufanie i kontakt to podstawa ,a potem dopiero reszta....
pozdrawiam.

Edit:
Gdzie założyć taki wątek?
A może któraś z mam zainteresowanych założy i podeśle tu linka?
Jakoś nie mogę podpasować odpowiadającej kategorii do terapii wspomagającej.

Ostatnia edycja:
reklama
a jak sprawdzacie czy dziecko nie ma alergii??? jesli z wywiadu wynika ze dziecko z psem nigdy kontaktu nie mialo...
zalecacie zrobienie testów???
poza tym to spuchnięcie to jest dość skrajny przypadek... ale często ludzie reagują katarem, kaszlem, kichaniem, łzawieniem oczu...`

moja młoda 7.10. bedzie miala kontakt ze szczeniaczkami (moze jakiś dorosly pisiak tez sie trafi) - mam nadzieję ze obędzie sie bez strat w inwentarzu ludzkim i psim ;-) - zaznaczam ze to nie dogoterapia a najwyklejszy przegląd miotu w Zwiazku Kynologicznym :-)

edit: jak juz powstanie watek dogoterapii to moze przeniesiemy posty tam zeby Franiowego nie zasmiecac ;-)

AS, nooo eeee dzięki, a już sobie myślałam, że tak lajtowo tu sobie popiszę, a Ty mi tak podniosłaś poprzeczkę...Tak, czekamy więc na założenie nowego wątku.

Dziewczyny, ja się bardzo ciesze że wywiązała się taka dyskusja i że powstanie ten wątek, tym bardziej ze będzie prowadzony przez dwie bardzo fachowe osoby:)
Owszem poczułam się na początku atakowana. Najbardziej zabolało mnie to, że nikt z obecnych w sali terapeutów nie reagował a tu postawiona została MI lista zarzutów.. Cieszę się jednak bardzo, że nas wkrótce uświadomicie.
Ponieważ w tym tygodniu będe jeszcze rozmawiała z 1 lub 2 dogot., to napiszcie mi jeszcze tylko prosze tutaj na co zwrócić uwagę, jakie pytanie zadać, żeby dokonac dobrego wyboru. Nie chce by moje dziecko trafiło w niewłaściwe ręce. Jak wczesniej pisałam już dwukrotnie trafiliśmy na osoby niewłaściwe w swoim zawodzie i Franek skutki tego odczuwa do dziś..

MamoFraniowa, rozumiem, że mogłaś tak się poczuć, jestem czasami szorstka w wypowiedziach (atak nie był zamiarem)
Poproś o scenariusze 4 kolejnych zajęć z opracowanymi celami, sposobami realizacji (forma zajęć: co, jak, jak długo) i spodziewane efekty. Dopytaj o kwalifikacje: wykształcenie podstawowe i te kwalifikujące do pracy z dziećmi i w dogo, o dotychczasowe doświadczenie, może rekomendacje.Jeżeli ta osoba jest związana z fundacją czy stowarzyszeniem - przyjrzyj się działalności - przewertuj stronę. jeżeli coś wzbudzi twoje wątpliwości - pytaj. I śmiało : to Twoje dziecko i zasługuje na wszystko, co najlepsze. Nie pozwól, by tak odpowiedzialnego zadania, jak stymulacja rozwoju i terapia twojego dziecka podejmowała się osoba bez odpowiednich kompetencji.

FraniowaMamo to wszystko już wiesz o co na początek trzeba wypytać .:tak::-):-)
Anah hmm... Ty dla mnie w dogoterapii to jak guru dosłownie.:tak:;-):-):-)

Chciałam założyć wątek o dogo i nigdzie ,gdzie to by pasowało nie mogę założyć nowego tematu.:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Franiowa mamo ,a może Ty załóż taki wątek ,a my z Anah tam nieraz coś Wam podpowiemy,zasugerujemy...:sorry2::sorry2:
Ewentualnie zasugeruj w jaki dziale chciałabyś to widzieć ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry