reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
Agata, dziękuje.
Tak samo dzielny jak i Twoje maluszki:tak:

As, u Kubusia jest autyzm czy CZR?
27 hbd - pięknie!!!!!:)
U Kubusia jest :
Całościowe Zaburzenia Rozwojowe do dalszej obserwacji w kierunku Zespołu Aspergera ;-)
Pod autyzm nie podlega bo ma świetne nawiązanie kontaktu z innymi i IQ dużo powyżej normy wiekowej .
Wczoraj byliśmy na testach pedagogicznych .
Pedagog powiedziała ,że jest genialny !!!!!
Oczywiście się z nią licytował ,ale prawie wszystko napisał co potrzebowała do minimum diagnostycznego .
Nie napisał i nie zrobił tego co jego zdaniem jest nudne i nie zasługuje na większą uwagę :szok::szok::-D:-D:-D

I miód na moje serce

Po testach p.pedagog rozmawiała ze mną prawie godzinę .
Gdy powiedziałam ,zrobiłam niezbędne minimum by pomóc dziecku w kwestii moich możliwości .
Odpowiedziała :
Gdyby wszyscy rodzice robili takie minimum jak zrobiła pani -to byśmy nie mieli żadnej roboty .:szok::szok::-):-)
To tylko dzięki pani Kubuś jest taki jaki jest i to tylko pani zasługa .
A terapeuci i specjaliści to w tym przypadku niewielki odsetek całości .
Kuba jest wyprowadzony w 250 % z tego co miał ...
A to co pozostało to kwestia czasu i śladu nie będzie ,ale wiadomo potrzeba pracy ,pracy,pracy....

No wyszłam prawie na skrzydłach z tego ośrodka :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-):-):-):-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
As, w razie czego bede Cie prosiła o pomoc i radę.
W razie czego...ale mam nadzieję, że może..moze nie bedę musiała..;-)

Julia, z całego serca Ci dziękuję. Ja, my..wszyscy:)
Bardzo bardzo bardzo:)

A u francia kolejny antybol leci, tym razem Ceclor. 2 tygodnie temuskończyl Rulid..

Dzis dostałam interpretacje latencji. Są nieprawidłowe..:(
Czyli już wiadomo, że Franus ma uszkodzenie drogi słuchowej w mózgu...:(
Jesli chcielibysmy sie dowiedzieć dokładnie gdzie, musielibysmy zrobić mu rezonans.
Ale co nam to da?
Przeciez nie można zabadać dziecka na śmierć..
Więc bedziemy robić swoje. W najbliższą środę wracamy do rehabilitacji słuchu w PZG.
Trzeba tylko zwiększyc Franciowi kompresje w aparatach, bo jego próg bólu jest b blisko progu słyszenia - to jest własnie największy problem w rehabilitacji sluchu u dzieci z uszkodzeniem centralnym. Z jednej strony uszkodzony slimak a z drugiej b duża nadwrażliwość słuchowa.
No i hit tygodnia - podwyżka ceny turnusu u dr M. W tym roku turnus bedzie kosztował 9 tys:wściekła/y::szok::szok::wściekła/y:
Wyobrażacie to sobie????? 9 tys za 2 tygodnie!!!!!!!!!!!!!
Ponieważ - jak pisałam na blogu - maszynka do pieniędzy nam sie popsuła, rezygnujemy z turnusu.
9 tysięcy...czy ja czegos tu nie rozumiem?????

2010 - 7, 2011 - 7.5, 2012 - 9. mamy, które maja dzieci w wieku 6-7 lat mówily mi, że na poczatku płaciły 3 tys "z hakiem".
Bardzo Franiowi ta terapia pomogła, jestem ogromnie wdzieczna dr M za konsulacje , wskazówki, ale... 9 tys...nie rozumiem. Zbyt wysoka półka. Dobrze, ze Franus załapał się na terapię, gdy jeszcze bylismy w stanie ja opłacić. Z pomocą fundacji , ale było to do opłacenia. Teraz już wysiadamy..

Franeczku, zdrówka Szkrabku Ci życzę.
Aga ceny z kosmosu!!! W głowie się nie mieści. Skąd kasę brać, przecież właśnie takie sprawy ja turnusy, rehabilitacje, powinny być za grosze (tzn refundowane prze państwo, bo wiem ze to wszystko są ogromne koszty), bo to dla dzieci...no brak słów...jak zwykle spada wszystko na barki rodziców :no:.

Wiolu, w tym roku wszędzie ceny turnusów poszły b w górę.
Turnusy u dr M zawsze były b drogie, juz w ub roku cena 7.5 była dla mnie jak z kosmosu a teraz 9...masakra..
Ja zawsze robię tak, ze zapisuje Frania na kilka turnusów a potem możliwości finansowe weryfikują nasze plany.
Z Neuronu tez zrezygnujemy - w ub roku turnus kosztował 4300, w tym 5100 a z dodatkowymi zajęciami 5900.
Nie będziemy juz jeździc na turnusy ruchowe - co miały pomóc Franiowi, to już pomogły. Mały chodzi, jest jeszcze duzo nieprawidłowości, ale wierzę w nasza rehabilitantkę. Pozostajemy tylko przy turnusach logopedycznych. W tym roku pojade z Franiem jeszcze tylko na 1 turnus, na którym bedzie terapia Tomatisa. Tu koszt bedzie wynosił pewnie koło 5-6 tys, ale Tomatis jest koszmarnie drogi.
Wiolu, sama wiesz jak jest..Pewnie ze państwo powinno zapewniać naszym dzieciom opiekę..A juz nawet nie chcę mi sie o tym pisać. Trzeba sie tylko modlić zeby 1% nie zlikwidowali, bo wtedy dopiero będzie dramat...

reklama
Franiu trzymaj sie dzielnie z resztą wiem ze tak jest masz tak wspaniała mamusie ze hej!
fakt rece opadaja z tymi cenami ....to jedno wielkie nieporozumienie jak ten system wsparcia działa.... ....

Do góry