reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Aniu, od maja jeździmy autem bo ja nie dawałam już rady pociągami - wiesz walizka, mały, wózek, torba podręczna...masakra
Wymieniliśmy auto (na to, w którym przy pierwszym wyjeździe do Wawy poszła skrzynia biegów...ehm... no ale nowsze jest zawsze..he he) i teraz jest łatwiej.
Na wyjazdy mamy takie małe dvd po Natce. Franiu uwielbia piosenki z baby tv, wiec leca na okragło.
Najgorsze są jednak wizyty lekarskie..b cięzko je znosi
Wymieniliśmy auto (na to, w którym przy pierwszym wyjeździe do Wawy poszła skrzynia biegów...ehm... no ale nowsze jest zawsze..he he) i teraz jest łatwiej.
Na wyjazdy mamy takie małe dvd po Natce. Franiu uwielbia piosenki z baby tv, wiec leca na okragło.
Najgorsze są jednak wizyty lekarskie..b cięzko je znosi
no i niema sie co dziwić ,niema takiego dziecka które spokojnie znosiłoby te wszystkie badania .
napewno wysiłek który wkładacie w rechabilitacje Franka zaowocuje w przyszłości . A kiedy usłyszysz MAMUSIU zapomnisz o wszystkich niedogodnościach i wszelkich trudach .
No to spokojnej podróży
napewno wysiłek który wkładacie w rechabilitacje Franka zaowocuje w przyszłości . A kiedy usłyszysz MAMUSIU zapomnisz o wszystkich niedogodnościach i wszelkich trudach .
No to spokojnej podróży
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Dzięki, kochana
Hanka3450
MIKOŁAJ[*]02-01-2009 41tc
Cześć
Dziewczyny mam pytanie, na które z racji częstych wizyt u lekarzy będziecie umiały mi odpowiedzieć.
Czy matka ma prawo w czasie pobytu w szpitalu przebywać w zabiegowym przy małym dziecku, kiedy zakładają wenflon lub robią inne zabiegi?
Pytam, gdyż u nas wyrzucają za drzwi i mimo, że minął już jakiś czas, to nie umiem zapomnieć krzyku Adasia i mnie pod drzwiami.
Ostatnio miał pobieraną krew w przychodni i mimo mojej obecności, ze stresu ta krew po prostu nie leciała. Dodam, że Mały ma bezdechy.
Mam nadzieję, że nigdy mi ta wiedza nie będzie potrzebna, ale bardzo chciałabym wiedzieć, jakie mamy prawa. Moje dziecko i ja.
Przepraszam, że wcięłam Wam się w wątek, ale czytam regularnie co u Agnieszki i Jej dzieci i tak sobie pomyślałam , że może mi pomożecie.
Pozdrawiam.
Dziewczyny mam pytanie, na które z racji częstych wizyt u lekarzy będziecie umiały mi odpowiedzieć.
Czy matka ma prawo w czasie pobytu w szpitalu przebywać w zabiegowym przy małym dziecku, kiedy zakładają wenflon lub robią inne zabiegi?
Pytam, gdyż u nas wyrzucają za drzwi i mimo, że minął już jakiś czas, to nie umiem zapomnieć krzyku Adasia i mnie pod drzwiami.
Ostatnio miał pobieraną krew w przychodni i mimo mojej obecności, ze stresu ta krew po prostu nie leciała. Dodam, że Mały ma bezdechy.
Mam nadzieję, że nigdy mi ta wiedza nie będzie potrzebna, ale bardzo chciałabym wiedzieć, jakie mamy prawa. Moje dziecko i ja.
Przepraszam, że wcięłam Wam się w wątek, ale czytam regularnie co u Agnieszki i Jej dzieci i tak sobie pomyślałam , że może mi pomożecie.
Pozdrawiam.
amethys
mother of five
Przerabiałam prawa pacjeta i wiem ze jak sie uprzesz nie maja prawa cie wyprosic..... Oni argumentuja ze rodzic bardziej histeryzuje niz dziecko ale ja sie postawiłam i to byłam wredna uparta i mnie nie wyprosili.... tylko ze potem byłam juz na cenzurowanym ale mnie osoboscie to wisiało!!!. Tak samo jak masz wglad w dokumentacja medyczna dosłownie na życzenie i nikt nie ma prawa ci tego zabraniac....
Przykro mi ale nie powiem ci teraz który to punkt praw pacjeta ... życze powdzenia
Aga blog jest pierwsza klasa kłaniam sie z uznaniem
Przykro mi ale nie powiem ci teraz który to punkt praw pacjeta ... życze powdzenia
Aga blog jest pierwsza klasa kłaniam sie z uznaniem
amethys
mother of five
Ponadto rodzic może być obecny przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych dziecku (art. 21 ust. 2 ustawy o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta).
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Amethys, dziękuję
Haniu, jak Amethys mówi. Wszystko tak naprawde zalezy od ludzi, bo zgodnie z przepisami Ty MASZ PRAWO bycia przy dziecku podczas zabiegu i masz prawo do wglądu w dokumentacje medyczna dziecka w każdej chwili.
Kurka, ponoc nasz styczniowy turnus został odwołany!!!!
Jestem taka wsciekła!! Tak bardzo liczyłąm na tę pomoc dla Frania
Nie moge się kurka dodzwonić do Warszawy, ciągle mam nadzieję, że to tylko plotka
Haniu, jak Amethys mówi. Wszystko tak naprawde zalezy od ludzi, bo zgodnie z przepisami Ty MASZ PRAWO bycia przy dziecku podczas zabiegu i masz prawo do wglądu w dokumentacje medyczna dziecka w każdej chwili.
Kurka, ponoc nasz styczniowy turnus został odwołany!!!!
Jestem taka wsciekła!! Tak bardzo liczyłąm na tę pomoc dla Frania
Nie moge się kurka dodzwonić do Warszawy, ciągle mam nadzieję, że to tylko plotka
reklama
amethys
mother of five
Hanka jak mnie wypraszały to ja sie zapytałam czego sie boja... moze ich umiejetnosci sa na taki niskim poziomie ze boja sie kompromitacji.... ja sie nie dałam...zawołały nawet ordynatora i tak sie nie dałam przekonac ... musiłąm wiedziec ze to co robia przy moim dziecku jest na jak najwyzszym poziomi i upominałam sie o mycie rak i o rekawiczki po o tym jak jedna taka zapomniała i pobierała gazometrie jak w fabryce od jednego dziecka do drugiego, bez REKAWICZEK!!!! Napisałam skarge do dyrektora i osobiście mu zaniosłam
Dostałam później odpowiedz, ze personel został skontrolowany i pouczony ...
Dostałam później odpowiedz, ze personel został skontrolowany i pouczony ...