reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Kerna, może to i myśl? Musze spojrzeć jakie są ceny wag kuchennych, bo nie mam takowej.
A poniżej zdjęcie z dzisiejszego karmienia po kąpieli. Optymistycznie zrobiłam 60 ml, poszło 15..:-( Choroba, martwię się..
F_BB.jpg

reklama
Kerna, może to i myśl? Musze spojrzeć jakie są ceny wag kuchennych, bo nie mam takowej.
A poniżej zdjęcie z dzisiejszego karmienia po kąpieli. Optymistycznie zrobiłam 60 ml, poszło 15..:-( Choroba, martwię się..
Zobacz załącznik 178818
Sliczne zdjecie:tak::tak::tak:
A jesli chodzi o karmienie to daj Jemu troszke czasu:tak::tak:Najwazniejsze ze jest spokojny i przybiera na wadze:tak::tak::tak:Juz niedlugo z dnia na dzien bedzie wypijal coraz wiecej-zobaczysz:-):tak:Mowie to z wlasnego doswiadczenia:tak::tak::tak:

Ok Dowikla, postaram się:-) Nie należę do pamikar, więc powinnam dać radę:tak:
Podaję małęmu Bebilon Nenatal Premium. W klinice powiedziano mi, że wczesniaki powinny otrzymywać pokarm dla dzieci z niską masą urodzeniową nawet do czasu osiągnięcia 3.500-3.700. To pewnie jeszcze z cały listopad w naszym przypadku.

Początki zawsze są trudne sama dobrze o tym wiesz dużo przeszliscie i mały wyszedł z różnych kryzysów i tym razem bedzie tak samo. Małymi kroczkami bedziecie isc do przodu obserwuj swoje dziecko zawsze jesli cos cie zaniepokoi zadzwon do lekarza lub jedz na konsultacje. Ale czas tu jest najwazniejszy i tak jest juz super bo jestescie w domu a to byl pierwszy najwazniejszy cel. Trzymam kciuki i życze dużo sił.

Ok Dowikla, postaram się:-) Nie należę do pamikar, więc powinnam dać radę:tak:
Podaję małęmu Bebilon Nenatal Premium. W klinice powiedziano mi, że wczesniaki powinny otrzymywać pokarm dla dzieci z niską masą urodzeniową nawet do czasu osiągnięcia 3.500-3.700. To pewnie jeszcze z cały listopad w naszym przypadku.
Dobrze Ci powiedzieli.Jula była na Neutrogenie do czasu kiedy nie przekroczyła 3 kg.Wtedy stopniowo zmienialiśmy mleczko,ale małymi kroczkami.Zmiana mleka zajeła nam blisko 3 tyg.Te maleństwa nie jedzą dużo,ale częściej.U nas karmienie odbywało się nawet co 1- 1,5 ale po troszeke.Długo tak było.Jula mając roczek zjadała ok.80-100 ml na jedno karmienie,kiedy jej rowieśnicy urodzeni o czasie pili po 250ml.

Pewni zawsze możesz zobaczyć ile kosztują takie wagi. Michał był zaawsze jak króliczek..aż do dzisiaj. Więc nie było większego problemu z ważeniem go na takiej wadze. Kładłam talerz:tak: na to coś sztywnego...duża książka np. pieluszka i gotowe. Tylko wiercił się okropnie i czasami cięzko było mi go zważyć ale jakoś zawsze się udawało. Z karmieniem to pewni że trzeba czekać. W ogóle że je sam to już sukces..przecież tyle czsu był na sondzie:-(to duże wyzwanie dla niego. Ale jak jest spokojny to znaczy, że tyle zjada ile potrzebuje. Ja karmiłam piersią i nie wiem ile zjadał, ale też nie za dużo bo ja miałm baardzo dużo pokarmu a on baardzo dużo ulewał. Praktycznie leciało mu non stop. wiem, że piszą że jak dziecko ulewa to wbrew pozorom to nie wielkie ilości ale nie widzieli Michała.....:sorry2:rekordzista! A Franio na bank rozkręci się za niedługo:tak::tak::tak:

Dzieki dziewczyny. Ja też karmię Frania b czesto. Mam wrażenie jakbym miała dziecko karmione piersią:-) Bo tak było z moją Natką - cały czas wisiała na cycusiu:-)
Liczę ilośc mleka od północy. Narazie mamy 160 ml.
Frania męczą bączki. W jelitach mu tak "jeździ" że głuchy by usłyszał:-( Zastanawiam się czy to może być spowodowane zmianą wody do przygotowania mieszanki? W szpitalu nie słyszałam TAKICH odgłosów z jego brzuszka.. No ale w szpitalu było głośniej. Chyba zadzwonię na oddział do kochanych cioć, żeby mi coś poradziły..

Ciocie poleciły zmianę wody na Zywiec. Zobaczymy.
Kerna, a co to za masaż?
Ja rehabilituje Frania 3 x dziennie Vojtą i przy tej okazji tez masuje mu brzuszek, daję mu tez 2 x dziennie po kropli espumisanu..

reklama
Ja tez uzywalam wody zywca(zreszta uzywam jej do dzisiaj)ale nie ze ja gotowalam do mleka tylko dolewalam jak woda z czajnika byla za ciepla:tak::tak::tak:Moje male na szczescie nie mialy problemow z brzuszkiem ale i tak Je masowalam przy okazji masazu calego cialka
Ja rowniez cwiczylam Vojta i efekty byly natychmiastowe:tak::tak::tak:
Trzymam kciuki zeby i Was efekty byly widoczne:-)

Do góry