reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
Mała foczka poprostu... super

My kąpaliśmy Mikołaja bardzo szybko w duzej wannie. Mamy taki leżaczek , nalewamy wody i małe sobie leży po pachy w wodze. Wczoraj była Jeremkowa inauguracja ... mały zasnął podczas kąpieli :)
Franiowa mamo mogłabyś mi podpowiedziec na co mam zwrócic uwage u Jeremka w rozwoju ... chodzi mi przede wszystkim o napięcie mięśniowe , rozwój motoryczny...
Jak juz pisałam u siebie, Jeremi nie miał wylewów, zmagalismy sie z bradykardią i anemia ... teraz to co mnie niepokoi to objaw parinauda... i to nie zawsze ...czesto patrzy normalnie , odwraca główke patrzy do góry w bok , tylko jak patrzy na dół to ewidentnie zachodzace słonce..
Próbowałam dostac sie do lekarza ale wizyte mam wyznaczona na 1 wrzesnia ... a mnie to w głowie siedzi strasznie
Wiesz .. po przeczytaniu całej Twojej i Frania histori zauwazyłam u mojego Mikołaja kilka rzeczy o których do tej pory myslałam ze to jego fanaberie ze mi taki księciunio rośnie... Mikołaj nie weżmie do buzi nic glutowatego... galaretka go wrecz brzydzi tak jak kisiel i plasterek sera... poza tym on mi przy byle przeziebieniu wymiotuje, nawet jak go skarce bo rozrabia (stanowczo zabronie itp). to potrafi mi zwymiotowac, tyle ze zauwazyłam ze on prowokuje te wymioty .. palec do buzi i dalej to juz leci.... Zastanawiałam sie czy to moze jakaś pozostałośc wczesniacza...
Mój m sie juz wkurza ... ze ciagle cos wymyślam ale ja boje sie ze cos przeocze a potem bedzie za późno ... zreszta zapewne wiesz o co mi chodzi :)
Pozdrawiam serdecznie... i zazroszcze tej plaży.....
W Polsce mieszkałam nad samym morzem .. ot taka córka rybaka i bardzo i tu tego bałtyckiego szumu i zapachu brakuje

Amethys, wiem doskonale o co Ci chodzi.
Kurka, mały zaraz sie obudzi i obawiam się ze nie zdążę napisac wszystkiego.
Wczoraj terapeutka od integracji odruchów pokazała mi jaki skutek mają niezintegrowane odruchy. Zapytałam o odruch dłoniowo-bródkowy, na czym polega (mamy to w diagnozie Masgu, ale tego odruchu z nią nie omawiałam) - terapeutka nacisnęła punkt na dłoni Frania, druga ręką na brodzie a mały...od razu odruch wymiotny!:szok:
Z objawem zachodzacego słonca to neurolog, kurcze.. Na pewno biegiem zrobiłabym usg p ciemiączkowe, zeby sprawdzić ciśnienie wewnątrzczaszkowe, na pewno poszłabym do okulisty. Nic więcej do głowy mi nie przychodzi, ale ten objaw jest b niepokojący:(

Zanim mały sie obudzi wkleje kilka zdjęć.
Wieczorem pewnie nic nie napisze, bo mamy spotklanie z terapeutami, takie pożegnalne..ehm...

zabawy fundamentalne

pij misiu..:)
qxZofOIIbmnfax3tIX.jpg

Instruktaż dla rodziców z pracy z dzieckiem w basenie.

Prowadzę peleton:)

4uQoyx5cbFtQ56HmuX.jpg

I zdjęcia z absolutnie fantastycznych zajęć wczoraj z genialnym p Darkiem od Hallwicka i watsu.
On to sprawca naszego sukcesu basenowego jest:)

lfY1JG5H5DbjoRulwX.jpg

hwfCda4WfzkOrjamvX.jpg

6iG1YrakMbL12DNMqX.jpg

Jak widac na powyższych zdjęciach, Franiu wczoraj cały czas pracował z panem Darkiem! Znowu dostałam milion wskazówek jak trzymac małego, jak obracac, jak rozluźniać.. Kurcze, takie zajęcia powinny byc normą..

FRANIOWA ja nic więcej nie napiszę
SUPER ! SUPER ! SUPER !
Pięknie Franio pracuje :)
Fotki cudne ,a mega postępy cieszą :)

Dzieki serdeczne
Mały miał dwa razy badane oczka i było w najlepszym porządku. Sprawdzam mu rozmiar główki jest ok ciemiączko tez ok... wylewów dokomorowych nie miał .... sprubujemy jutro póść do lekarza rodzinnego i wyzebrac skierowanie do specjalisty ale jak dzwoniłam to powiedział ze mam wizyte we wrzesniu i mam czekać... Sprawdzałam tez polskie kliniki w londynie ale nikt nie robi usg głóki takim maluchom...
Frano widze opiekunczy jest bardzo :) ślicznego masz tego chłopaczka i bardzo mądry ...
dziekuje i pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry