reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

paula super fotki!!!
wiesz co..ja Cie kochana chyba kojaze..nie wiem czy myslmy sie gzies nie spotkaly:))))
katarzyniak piekny brzusio!!! i w koncu widac ze ciazowy:) juz sie nie ukryje:)))
confi super sesja...jak to mozna tak zwyklym aparatem:)) ale bedzie pamiatka:))
ankzoc mala przesliczna!!!a minka zeczywiscie:)) mamo co Ty tam dzisiaj wyrabiasz:)))

reklama
mama bartusia- dzieki...nie wiem ja cie nie poznaje... moze gdzies mnie widzialas na sklepach... a mam pamiec do twarzy... czesto jestem na sklepach miedzy Lurgan a Portadown...moze tam mnie spodkalas...

hej dziewczyny wklejam zdjecie mojej coreczki mysle ze wyraznie widac ze to corcia a Wy co na to?;-)
reszta zdjec taka niewyrazna jak sie pani doktor tak spieszy to juz tak wychodzi...
Ogolnie wizyta w miare pozytywnie ale za dwa tygodnie mam dopiero test na cukrzyce ciazowa...bo przytylam 11 kg przed 28 tygodiem wiec jest podejrzenie o cukrzyce ciazowa...poza tym magnez mam brac i zelazo i czekam na wyniki badan hemoglobiny,,,,
mam tez 2 razy w tygodniu mierzyc cisnienie ...bo na wizycie mialam za wysokie ...po 15 minutach mi spadlo do normalnego...wiec moze nie bedzie zle...
w kazdym razie mam na siebie uwazac zwolnic tempo zycia...chodzenie..zadnych schodow..mam sie wyciszyc i zrelaksowac,,,,
bedzie ciezko ja jestem generalnie hyperaktywna:)chce mis sie biegac skakac w tym okresie ciazy...chodze na silownie ze specjlnym trenerem dla ciazowek,,,,,jak ta lekarka chce zebym nie tyla tak duzo jak mam prowadzic mega osiadly tryb zycia...sama jest chuda azjatka i dlatego nie tyje nigdy nawet w ciazy o mi narzeka...cisnienie mi skoczylo na wizycie bo ona tylko wszysko szybko szybko ,nie byla zbyt mila tym razem.....to niech sie nie dziwi ze mam wysokie cisnienie....stresuje mnie wizyta u niej.....
poza tym powiedzialam jej ze mnie boli na dole podbrzusza czasami i co to moze byc a ona ze mam wiecej odpoczywac i brac magnez...moze to skurcze..ale nie sadze...zbadala tez szyjke macicy wewnatrzpochwowo i powiedziala ze jest ok.....zmierzyla dlugosc od lona do pepka brzucha i powiedziala ze jst ok ale nie wiem ile????
nie wiem czy dzidzius rosnie ok bo dopiero nastepnym razem sprawdzi wage i dlugosc naaszej Antosi;-)
pozdrawiam

jednak widze z waszych postow ze nie tylko ja mam problemy z wizytami...

Załączniki

• 13.02.2009 1.jpg
    13.02.2009 1.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 71
  • 13.02.2009 2.jpg
    13.02.2009 2.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 73
  • 13.02.2009 3.jpg
    13.02.2009 3.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 64
hej
i jeszcze jedno jak to jest z ta szyjka macicy ile moze miec?powinna?bo jestem w tym temacie zielona...ona cos mowila o 44 mm.....czy moze tak byc?
mowila ze jest ok ale nie wiem ile?
i jak sie mierzy te cm od lona do pepka?ktos moze wie?ile powinno byc w ktorym tygodniu?
pozdrawiam i wielkie dzieki za pomoc bo po tej wizycie jestem jakas skolowana:(

krystyna30 - no super te zdjatka:) z nami mozesz smialo o wszytskim nic sie nie krepuj, ja tez po usg jak bylam w styczniu to czulam sie winna ze tak kubusia stresuje..

Ile mam miec szyjka macicy? :szok: Nie mam bladego pojęcia
Mi zawsze wystarcza informacji że jest prowidłowa

Pamiętam że jak zaszłam w pierwszą ciąże to poszłam na bad. gin. i lekarka powiedziała mi że mam zbyt delikatną szyjkę macicy i że strace dziecko :wściekła/y:

Wróciłam z płaczem do domu bo tak się o naszą córcie staraliśmy
:-)
Ale poszłam na prywatną wizytę do innego lekarza i okazało się że wszystko jest oki - że jestem normalną, zdrową kobietą :tak:
Czego dowodem jest moja kochana już duża Natalcia :)

Krystyna na pierwszym efekt hamburgera widać - jak to kiedys fajnie ktoraś z mam opisała:-)
ps ja na zamknietym na fotaskach tez takie zamieściłam z hamburgerkiem zajrzyj i też oceń kochana:-)

reklama
Krystyna ja w temacie szyjki to dobiero jestem zielona nigdy nie miałam mierzonej- a o badaniu gin mogłam pomazyc- naszczescie w przyszły piatek ide prywatnie sie przebadac

Do góry