reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki naszych maluszków

reklama
bobomama24 ja mam 2 chusty ta tutaj to nati baby chusta tkana bawełniana - jest świetna - tkana skośno-krzyżowo dzieki czemu nigdy nie zawiążesz dziecka za ciasno - a wiazać trzeba naprawdę ciasno aby dziecko kręgosłupa nie obciążało.

nati baby sa o tyle fajne że nie trzeba ich od razu po zakupie prać kilka razy one są bardzo miękkie i łatwe do wiązania - myśle że najlepsze dla początkujących mam wiążących :)

drugą chustę mam też nati baby z domieszką bambusa - to jest taka chusta chłodząca więc zostawiam ją na lato, ma też delikatniejszy materiał więc można dziecko w niej w samym papmersie nosić :)

ja uwielbiam noszenie w chuście i Kajtuś też to lubi - bo spacery w gondolce to teraz jest ryk bo nic nie widać. Tutaj może podziwiać świat :) poza tym można dość wszędzie tam gdzie wózkiem sie nie da - no i ta bliskość

nie należy się zrażać jak dziecko płacze, nie ma dzieci nie lubiących być noszone w chustach, należy tylko bardzo dobrze zawiązać, bo zbyt luźne wiązanie sprawia że dziecko staje sie niepewne i czuje że wisi, męczy mu sie kręgosłup więc płacze. A sposobem dla mam płaczących dzieci jest szybki marsz - dziecko usypia w 5 minut :)

no wlasnie wczoraj bylam na spacerze w ciechocinku i pewna pani na placu zabaw zawiazala mnie z iza wlasnie w chuste skosno krztzowa w kieszonke a mala chyba byla zadowolona wiec stwierdzilam ze jak tylko wejdzie mi kasa z pitu to kupuje chuste szczegolnie ze w czerwcu czeka mnie podroz pociagiem i tygodniowy pobyt bez wozka wiec jakos mala transportowac trzeba

ja wczoraj na grillu zamotałam wszystkich:)))troche krzywo heheh , ale to dlatego ze warunki byly polowe, a "wiązany" był po raz pierwszy ;))) DSC_0076.jpgDSC_0086.JPGDSC_0098.jpgDSC_0088.JPG a tu pozostałe z plenerku;) DSC_0012.jpgDSC_0045.JPGDSC_0006.jpgDSC_0080.jpgDSC_0068.JPGDSC_0044.jpg
pencil.png
pencil.png

Ostatnia edycja:
vikiigus pilnuj zeby chusta była ciesno zawiązana i zeby nóżki dziecka były na wysokości jego pępka

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze tylez nas przekonało się do chust to naprawde świetny wynalazek, a przecież taki stary :)

reklama
vikiigus pilnuj zeby chusta była ciesno zawiązana i zeby nóżki dziecka były na wysokości jego pępka

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze tylez nas przekonało się do chust to naprawde świetny wynalazek, a przecież taki stary :)
wiem wiem- po prostu maluszek byl pierwszy raz wiazany - wiertcil sie troszke , a jest dosc ciezki i ja nie mam doswiadczenia w wiazaniu takich większych :))) a chodziło o to by przekonac rodzicow ze fajno ;) ...no i fajno:)

Do góry