reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki naszych maluszków

reklama
Nixie piekne fotki :) i coreczka przesliczna
jtaudul twoja coreczka do ciebie podobna :) ja sie wylamie z grona ktore woli obecny kolorek, mi sie bardziej podobal czarny, ale w tym tez ci do twarzy
Gosia, moj Daniel naklada sobie pieluszke na buzie i tak spi :)
Vikiigus, corcia jak zwykle przesliczna
Anusiak super fotki, maly przystojniak rosnie
Sonia swietne nogi :) synek tez cudny

Widze, ze same laseczki na tym forum ;)
A to moj maly slodziak :-)

Załączniki

• 5.jpg
    5.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 65
dziękuję Sunshine Twój słodziak ma naprawdę mądre spojrzenie, a mam pytanie czy robisz coś specjalnego, że Daniel ma tak ładnie przylegające uszka?

dzieki ! :)
sunshine , słodki , lubie takie małe dzieci w dresie hehe.
Milla tez ma fote w dresiku :)
Co do uszek i kształtu glowy to ja mam teorie, Dorianek nie lubil albo nie umial dobrze ssać wiec odciągałam
i karmilam go pól na pól z butelki .Dlatego nie nauczyl sie przekręcać główki na boki do karmienia tak jak Milla
przez to lekko spłaszczyła mu sie stylu główka i uszka tez nie są zbyt przylegle bo chciał leżeć tylko na prosto.
A Milla od poczatku wykręcała główkę na boki do karmienia na leżąco i tez tak później zasypiała. Ma kształtną główkę i dosyć przylegające uszka .Ale wnioskuje to tylko z obserwacji moich bobasów.

Ja myslalam, ze to jakie dziecko ma uszy jest dziedziczne?:confused2:
Nie wiem, czy teoria Nixie jest prawdziwa, moze cos w tym jest. Ja prawie od samego poczatku karmie malego na lezaco, zawsze lezy na jednym boku potem drugim- choc nie wydaje mi sie, ze to ma wplyw. Daniel mial przylegajace uszka od urodzenia - mowia, ze ma takie uszy jak ja (ksztalt) :happy:

w temacie kształtu głowy - ja też uważam że się odkształca pod wpływem jakis nawyków- i to nie tylko w okresie niemowlęcym - mój kuzyn ma wydłuzona głowę bo jako niemowlę zawsze był układany na brzuchu i spał albo na jednej albo na drugiej stronie- Viki tez w pewnym momencie głowa zaczęła robić sie długa - i bylo to w okresie jak często właśnie spała na brzuchu - ale np ja mam spłaszczona głowę "na czubku" bo odkad pamietam nosiłam tam kitke - i też kilka koleżanek tak miało- od gumki:)

a w temacie uszek - to Viki na początkiu miała ślicznie przlegajace i nagle zaczely jej odstawać - czasem wygląda jak taki mały diabełek- i najdziwniejsze ze odstaje jej tylko góra - jak u trolla;) ale ja mam własnie wrażenie że jak zeczelam jej opsakę zakładać to zaczely jej tak odstawać - pomyslalam sobie- nie smiejecie sie jak uznacie ze to bzdury- ale ze jest to taki jakby odwrotny skutek - cos jak z palcami u nóg- jak nosisz za male buty to palce nabrzmiewają i czasem nawet sie wykrzywiaja - jak tak sobie malego palca zaprawilam jako nastolatka - bo mialam tak fajne buty, że mimo że byly za male to je nosilam - zrobil mi sie mega odcisk, którego w końcu wyleczyłam, ale palec mam u jednej nogi większy i taki lekko koslawy :) i ja pomyslalam ze z tymi uszami to tak samo może być - uciskasz je (opaską lub guma od weka:) w nadzieji ze beda miej odstawać - a tu skutek zupelnie odwrotny:))) na koniec dodam, że moi obaj bracia jak byli mali to mieli uszy jak urban, a na stare lata wygladaja jakby lepiej:)))

ps. nic nie piłam itp;) i oczywiscie sa to moje prywatne calkowicie być może bzdurne;) opinie i nikomu ich nie narzucam:)))

wszystkie dzieciaczki śliczne bez wyjątku!!!
a to tort na chrzciny, reszte zdjęć dam na zamknięty jak mi się to uda zrobić:)

Załączniki

• DSC03839.jpg
    DSC03839.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry