reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Foteliki-kiedy wyjąć zagłówek, kiedy zmienić na większy

szczerze mowiac to ja pozniej tez bede potrzebowala podwojnych, ale na to jeszcze jakis czas poczekamy. Mazw ciagu tygodnia jest dosc czesto kilka dni poza domem, a fotelik Sönke zamontowany u niego na stale, ja uzywam jeszcze na nasze wyjazdy na zakupy, rehabilitacje,czy gdziekolwiek indziej( krotkie odcinki) maxi cosi. Ale pozniej bedziemy potrzebowali lepszych i wygodniejszych fotelikow u meza, na dlugie jazdy i jakis prostszych, ale bezpiecznych u mnie, bo jazdy bez fotelika sobie nie wyobrazam. A takie coagle przekladania i montowanie tez meczace. Wiec moze pyzuncia tez dlatego potrzebuje dwoch?

reklama
pyzuncia - a to wam sie opłaca 2 foteliki kupowac? nie lepiej jeden, ale najlepszy?:-D

hi hi mamy dwa samochody i jeden z nich jest do jazdy po miescie(bo na gaz i malutki) i strasznie niewygodnie sie do niego wkłada fotelik wiec chcemy zeby był na stałe - a poza tym mój maz ma obsesje na punkcie samochodów i wyjmowania i wkładania fotelika - bo mozna obic lakier:baffled: wiec lepiej dwa - po co mam potem słuchac ze jakas mała ryska na lakierze sie pojawila;-)

no tam masz racje w waszej sytuacji uciążliwe by bylo ciagłe zmienianie miesjca pobytu fotelika:tak: i ile zdrowia zaoszczędzisz:-D:-D:-D

Misiek jeździ już w nowym foteliku i jest przeszczęśliwy :-):tak:. Mamy firmy Baby Shield (jest identyczny jak Coneco Zenith - bo to ten sam fotelik tylko pod inną nazwą ;-))

A oto on :cool2:

Szerlock - my też rozważaliśmy Ramatti Venus. Ostatecznie nie wybraliśmy go, bo wydawał nam się mniej solidny (subiektywne odczucie :-p) i nie ma zagłówka :dry: (nie chciałam, żeby Michałkowi latała głowa jak śpi)

naprawde porzadnie wyglada ten fotelik natko. a masz jakis link?

i jaki niuniuś szczęśliwy. Pan Prezes jest zadowolony.

a wiesz czy on byl testowany? jakie ma oceny?

ech dzięki dziołchy.

obejrzalam i nie powiem bardzo ładne sa i maja ten podwyzszony zagłówek i wkładke, ale... myslicie, ze taki maxi cosi tobi to jest całkiem bezpieczny i wszystkie foteliki z nizszej polki i tak sa do bani i w razi czego nic nie pomoga? bo skoro nie pomoga to po co je robia? a moze własnie te drogie to wyciaganie kasy, bo te tanie sa rownie dobre. co myslicie, bo zagubiona sie czuje:-(

reklama
trudno powiedziec czy sa do bani czy to tylko naciaganie na kase... Fakt ze Maxi-Cosi jest uwazany za najbezpieczniejszy i przoduje we wszystkich rankingach, ale malo kto zwraca uwage ze chodzi o ten dla najmniejszych dzieci - 0-13kg... Co do reszty to podejrzewam ze az takie rewelacyjne w porownaniu z tanszymi nie sa... Nie wiem - nie znam sie i bynajmniej nie chce sie wymadrzac. Facet w sklepie nam powiedzil ze jak nie chcemy wydawac duzo pieniedzy na Maxi-Cosi to on radzi to Chicco - dobre za rozsadna cene. No i sie skusilismy :tak:

Do góry