Papillonek1980
Fanka BB :)
Nie zgodzę się. Producent zaleca przewożenie dziecka tyłem do 15 miesiąca i 75 cm.Co do samego pocenia się to chyba nie ma reguły. My mamy specjalną wkładkę przeciw poceniu się, która zapewnia stały przepływ powietrza w okolicach pleców, nóg i główki. Są też specjalne pokrowce na foteliki samochodowe, które mają materiał plastra miodu, zapewnia on przepływ powietrza i efektywnie pochłania pot. Dziecko nie "przywiera" na płasko do fotelika. U nas się to sprawdziło. Co do fotelika to ja ci polecę Salię z Recaro. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest to fotelik obrotowy, w którym dziecko może jeździć tyłem do kierunku jazdy aż do 125 cm. A to uważam że zasługuje na uwagę obraca się o 360 stopni. Ma też dodatkową ochronę boczną. Posiada system wentylacji dzięki czemu dziecko aż tak się nie poci podczas przebywania w foteliku, a o to również ci chodzi Chociaż osobiście uważam, że żaden fotelik nie uchroni dziecka przed poceniem się. Chociażby z uwagi na warstwę plastiku i styropianu. Niestety. Tak jak pisałam u nas pomogła wkładka antypotna.
Potem przodem. Fotelik ma atesty, ale nie ma testów zderzeniowych ADAC, ani test plus. Zapewne jest wygodny, ale czy bezpieczny, to okaże się dopiero w wypadku, którego nikomu nie życzę.
Tutaj przedziały wiekowe.
A tutaj testy zderzeniowe. Nie ma.