reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy rozkładany na płasko

Charlotte21

Fanka BB :)
Miasto
Katowice
Hej dziewczyny!
Przymierzamy się z mężem do zakupu fotelika, ale mamy mały dylemat. Obecnie jest na runku z firmy CYBEX cloud q fotelik samochodowy, który bo wyjęciu z auta ma możliwość rozkładania się do pozycji leżącej. Zastanawiam się na ile jest to dodatkowy atut a na ile niepotrzebna rzecz. Wiem, że takie Maluszki nie mogą długo jeździć w foteliku, a ten daje nam możliwość np podjechać sobie na jakiś spacer do parku i nie brania np gondoli ze sobą, tylko można na stelażu do wózka go wpiąć i rozłożyć do pozycji leżącej. :)
Myślicie, że to nowość która będzie miała dobre zastosowanie?
Będę wdzięczna za Wasze rady :)

reklama
Przeczytaj post na który odpisałaś. Chodzi o pozycję boczna. Nie ma takich fotelikow które "gwarantują " bezpieczeństwo. Nie wiem co Ciebie boli i dlaczego tak reagujesz na moją odpowiedź, ale ze mną wszystko ok.
No wlasnie - przeczytaj. Nie znasz fotelika, ktory spełnia normy przy przewozeniu na plasko. Nic o bocznej pozycji nie pisalas.

To juz znasz [emoji16]

reklama
No wlasnie - przeczytaj. Nie znasz fotelika, ktory spełnia normy przy przewozeniu na plasko. Nic o bocznej pozycji nie pisalas.

To juz znasz [emoji16]
O tym jest cały czas mowa. Zauważyłaś ? Pozycja płaska jest ogólnie ciężka do spełnienia norm, a co dopiero boczna. Jak widzisz zapięcie tam dziecka ?

Atakuj może kogoś z domu jeśli masz zły humor. To co podałaś też nie sprawdza się przy pozycji o której mówi autorka. Do tego są specjalistyczne fotele.

O tym jest cały czas mowa. Zauważyłaś ? Pozycja płaska jest ogólnie ciężka do spełnienia norm, a co dopiero boczna. Jak widzisz zapięcie tam dziecka ?

Atakuj może kogoś z domu jeśli masz zły humor. To co podałaś też nie sprawdza się przy pozycji o której mówi autorka. Do tego są specjalistyczne fotele.
Nie zdziwilabym się, gdyby wcale nie było takich specjalistycznych fotelików dla noworodków...

A dlaczego musisz przewozić dziecko w takiej pozycji? Na boku i bródką do góry?

O wkładaniu noworodka do fotelika samochodowego i to na 60 minut w szpitalu przed wypisem pierwsze słyszę [emoji1745] a rodziłam już dwa razy.
W prywatnych szpitalach wkladanie noworodka do fotelika przed wypisem to standard. Juz 4 lata temu tak robili przy wypisie mojej bratanicy.

Ja również. Dlatego polecam ludzi którzy są na bieżąco. 8 gwiazdek i inne salony. To jest ciężki temat. Tym bardziej na forum w którym nikt nie śledzi tego typu fotelików z miesiąca na miesiąc. Kolezanka ma syna 5 letniego który jest niepełnosprawny, fotel miał cenę jak za samochód, z noworodkiem jest jeszcze ciężej.
Polecam zadzwonić najpierw, są bardzo profesjonalni.
Nie zdziwilabym się, gdyby wcale nie było takich specjalistycznych fotelików dla noworodków...

Mysle, ze delikatna pozycja boczna jest latwiejsza do uzyskania w gondoli niz w normalnym foteliku.
No i powtorze - ja nie wiem czy to jest rozwiazanie dla autorki pytania, ale moze akurat sie sprawdzi.

reklama
Do góry