reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Fotelik samochodowy rozkładany na płasko

Charlotte21

Fanka BB :)
Miasto
Katowice
Hej dziewczyny!
Przymierzamy się z mężem do zakupu fotelika, ale mamy mały dylemat. Obecnie jest na runku z firmy CYBEX cloud q fotelik samochodowy, który bo wyjęciu z auta ma możliwość rozkładania się do pozycji leżącej. Zastanawiam się na ile jest to dodatkowy atut a na ile niepotrzebna rzecz. Wiem, że takie Maluszki nie mogą długo jeździć w foteliku, a ten daje nam możliwość np podjechać sobie na jakiś spacer do parku i nie brania np gondoli ze sobą, tylko można na stelażu do wózka go wpiąć i rozłożyć do pozycji leżącej. :)
Myślicie, że to nowość która będzie miała dobre zastosowanie?
Będę wdzięczna za Wasze rady :)

reklama
reklama
Mam synka z sekwencją Pierre Robina.
Myślę, że jeśli chcesz bezpiecznie przewozić dziecko będzie trzeba kupić specjalistyczny fotelik (rehabilitacyjny) jeśli dobrze mówię. Są bardzo drogie. Ale żaden z fotelików o których mówimy nie jest bezpieczny w pozycji leżącej i to jeszcze bokiem. Najlepiej porozmawiaj z lekarzem, zapytaj na forum dzieci z tą wada jak sobie radzą, a później wybierz się do rekomendowanych salonów sprzedaży.

Myślę, że jeśli chcesz bezpiecznie przewozić dziecko będzie trzeba kupić specjalistyczny fotelik (rehabilitacyjny) jeśli dobrze mówię. Są bardzo drogie. Ale żaden z fotelików o których mówimy nie jest bezpieczny w pozycji leżącej i to jeszcze bokiem. Najlepiej porozmawiaj z lekarzem, zapytaj na forum dzieci z tą wada jak sobie radzą, a później wybierz się do rekomendowanych salonów sprzedaży.
Szukałam 😞 bardzo ciężko jest znaleźć coś na ten temat, forum i tp... 😑
Znalazłam parę histori innych mam ale tylko na temat tej sekwencji , napisałam im i zero odzewu. 😞 No ale te wpisy były trochę stare

Ach a tutaj trochę tego artykułu o tej obserwacji...

Załączniki

• Screenshot_2021-07-30-19-32-38-84_c0fc23361849dfc0a4b4c6dd2adcac79.jpg
    Screenshot_2021-07-30-19-32-38-84_c0fc23361849dfc0a4b4c6dd2adcac79.jpg
    587,3 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Będę się jeszcze wypytywać jak będę już z nim na pediatrii no chyba że Olsztyn zdecyduje się jednak go zabrać i wszczepić dystraktory .
Jak daleko masz do domu ze szpitala po porodzie i później tam gdzie będziecie leczyć ? Może najlepsza opcją będzie ograniczenie jeżdżenia samochodem i lepsza opcją będzie pociąg normalnie z gondola...

Do góry