reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

reklama
My również chcieliśmy, żeby Bartek jeździł jak najdłużej w nosidełku, ale niestety już niedługo główka będzie wystawać za nosidełka, i dlatego chcemy kupić fotelik który nadal będzie montowany tyłem do kierunku jazdy.
Dziękuję za podpowiedź o fotelikach 0-18kg, teraz takiego poszukamy:-)

My też przymierzamy się do zakupu nowego fotelika samochodowego. Stary (przedział 0-13kg) robi się za mały, synek dosięga już główką do górnej krawędzi oparcia. Ale najgorzej jest z pasami. Ustawione na najwyższym poziomie, a i tak wychodzą z oparcia poniżej ramion...zsuwają się z ramionek i wcale nie trzymają. Synek ma 4,5 miesiąca, nie może jechać przodem do kierunku jazdy, bo to było by dla niego niebezpieczne, więc foteliki 9-18 kg odpadają. Zostają foteliki 0-18 kg. Zastanawiamy się nad takim.
FOTELIK GRACO JUNIOR MINI KOLEKCJA 2008 WYS GRATIS (463636509) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo podoba mi się w nim to, że dość mocno można go odchylić do tylu i dziecko jedzie w pozycji półleżącej. Co myślicie o tym foteliku? Może ktoś go używa?

Ostatnia edycja:
Hmmm... Pierwsze słyszę, że 4,5 miesięczne dziecko powinno jeździć przodem do kierunku jazdy :sorry2:, nie wiem kto Ci to powiedział.
Moja córcia też zalicza się do sporych dzieciaków, ale z fotelika 0-13 kg zrezygnowaliśmy dopiero ok. 9 miesiąca.
I pewnego dnia też się rozpędziłam, jakieś 2 miesiące temu, bo ona duża, bo to, bo tamto i kupiłam fotelik bez regulowanego oparcia. Za kilka dni plułam sobie w brodę, bo musiałam kupić kolejny fotelik, z regulowanym oparciem, bo moje dziecko zawsze w aucie zasypia i musi mu być wygodnie.
Więc ja bym na Twoim miejscu jeszcze trochę poczekała z decyzją :tak:

Mój synek kończy za kilka dni 9 miesięcy i postanowiliśmy mu kupić nowy fotelik 0-18kg. Sprawdza się znakomicie. Przede wszystkim ma regulowane pasy (3 poziomy) oraz regulowane oparcie, więc kiedy jedziemy w dłuższą trasę nie ma problemu ze snem. Montowany jest przodem do kierunku jazdy.

Termin mam dopiero na marzec :)) ale interesuje sie juz fotelikami. z doświadczenia co możecie mi doradzic? fotelik 0-13 czy od razu fotelik 0-18? i jeszcze zbieram opinie odnośnie tych fotelików w wózkach wielofunkcyjnych Nie wiem czy lepiej kupoic droższy wózek aby mial od razu dobry fotelik 0-13 czy oddzielnie kupic wozek i oddzielnie fotelik?

Justina84
ja kupiłam wózek razem z fotelikiem samochodowym 0-13kg, i nie narzekałam, ponieważ czasami nie musiałam brać całego wózka, wystarczyła rama i fotelik - choć szczerze powiem, że baaardzo mało z tej funkcji korzystałam, ale zawsze jakieś udogodnienie;-)
A ja tyle co już się naczytałam o fotelikach samochodowych, że już mnie po mału zaczyna głowa boleć;-) Gdybym miała kupować jeszcze raz fotelik, to napewno kupiłabym fotelik 0-18kg montowany tyłem do kierunku jazdy, przez cały okres użytkowania. Powiem Ci tak, mój brat mieszka w Szwecji i teraz przesiedli się na fotelik 9-18kg i byłam zdziwiona ze fotelik jest montowany tyłem do kierunku jazdy (bo u nas wkońcu są foteliki monotawane tylko przodem do kierunku jazdy), więc brat zaczął przysyłać mi różne artykuły na temat fotelików i nawet oglądam raz "Pytanie na śniadanie" gdzie tematem były właśnie foteliki samochodowe, poprostu masakra, i na koniec gościu powiedział jedno zdanie - "gdybym miał poleać jakiś fotelik to polecam szwedzkie foteliki monotwane tyłem do kierunku jazdy 9-18kg, które nie są dostępne jeszcze na naszym rynku". Dlatego też zaczęłam szukać takich fotelików, i z tego co wiem to jest jedna firma Besafe 0-18kg. Jeżeli jednak zdecydujesz się na fotelik to szukaj z system ISOFIX, te foteliki przytwierdzane są do kanapy samochodu, więc nie ma mowy o wypięciu się fotelika z pasów.
Acha, jeszcze jedno, nie kupuj foteklików MEGGY. One nie przeszły żadnych crash testów, przy zderzeniu fotelik wypina się z pasów i Maleństwo leci z całym fotelikiem na przednie siedzenie:szok:
Życzę powodzenia w wyborze fotelika:-)

Dziękuję Ci bardzo, właśnie znalazłam ISOFIX i on jest od 0-18. w takim razie czekam jeszcze chwilkę z zakupem :) aha, a czy te większe foteliki 0-18 maja taką rączkę do noszenia jak 0-13? ale chyba nie skoro sa montowane na stałe.. ;/

Witam wszystkich. Jestem nowa na forum więc prosze o wyrozumiałść i cierpliwość. Zastanawiam się nad zakupem fotelika samochodowego dla 3 miesięcznego dziecka,ale niestety nie wiem który będzie najbardziej odpowiedni,dlatego proszę o rade doświadczonych rodziców. Ta oferta wydaje mi sie dobra foteliki samochodowe - AMKO dla dzieci Co wy na to?? Wie ktoś coś na temat tego sklepu?? Proszę o pomoc i Dziękuje:)

reklama
Do góry