reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Forum - sprawy techniczne (propozycje zmian, problemy z działaniem)

Tak tak, zawsze uważałam, że dyskografia i dysleksja to choroba leniwych dzieci, które nigdy nie czytały ;)

Kruszki, Ciebie da się czytać, bo oddzielasz zdania, ale niektórzy piszą ciurkiem, nie wiadomo gdzie się zdanie zaczyna a gdzie kończy. Tekst nie ma sensu i przestałam czytać, niektóre posty bo szkoda mi czasu na wyłapywanie sensu wypowiedzi :p

PS.
Nigdy nie byłam alfą i omega ortografii, ale drażnią mnie byki (przecież mamy autokorektę), to takie niechlujstwo językowe. Tez czasem, w moich tekstach nie ma polskich znaków, ale to z braku poprawnie działającego Altu ;)

a ja nie mam polskich znakow :/
mozemy dodac do zasad jakies takie podstawowe sprawy:
zakaz pisania samymi duzymi litarami, zwracanie uwagi zeby nasze posty byly czytelne, jakos takos musimy to ujac :)

moja siostra jest dyslektykiem, masakra, kiedys zawsze na nia rodzice krzyczeki, ale ona naprawde sleczyla nad ksiazkami i niestety niczego to nie nadawalo :/

reklama
olga powinnysmy zrobic chyba jakies tematy zamkniete, temat o sexie jak najbardziej tam przeniesc, tylko szukam i nie widze nic co mozna wyedytowac.. natknelas sie na cos??

Jak wkleić zdjęcie?

Wchodzimy na przykład na imageshack.us, fotosik.pl lub inny serwer do wrzucania zdjęć, i tam ładujemy fotkę - na przykładzie imageshack: klikamy "browse", wybieramy fotkę z komputera i klikamy "prześlij", przy okazji najlepiej zaznaczyć żeby ją zmniejszyło do 640x480, po załadowaniu pokazują się linki. Kopiujemy "link bezpośredni" ("direct", "bezpośrednio") i wklejamy go w odpowiedź. Wtedy w naszym poście widoczny jest link do zdjęcia.

Można dodatkowo przed linkiem wpisać znacznik
- bez żadnych spacji, i od razu na forum w naszej odpowiedzi widoczna jest duża fotka :)
(pod warunkiem że skopiowaliśmy link bezpośredni a nie jakiś inny).

Można użyć także gotowej, dostępnej opcji - wśród ikonek nad oknem odpowiedzi jest ikona "insert image" - klikamy ją, w okienku które nam się pojawi klikamy "from URL" i w okno wklejamy nasz bezpośredni link do zdjęcia. klikamy OK i mamy ten sam efekt :)

za pomocą tej ikonki możemy też wkleić fotkę prosto z komputera, bez ładowania jej na żaden serwer i kopiowania linku, wtedy jednak będzie widoczna w małym okienku które trzeba dodatkowo klikać żeby się otworzyło.

Tak więc sposobów jest kilka, w razie problemów proszę pytać :)

To że nie wchodzę tu często bo nie mam czasu i jestem zajeta to nie znaczy że można usuwac to co napiszę. Nie jestem i nigdy nie byłam zapisana w żadnym innym forum dlatego nie ogarniam w jakim wątku co napisac miedzy innymi dlatego też że rzadko czas mi na to pozwala. Zapisałam się na to forum ponieważ szukałam wsparcia a tu czuję się dyskryminowana tylko dlatego że nie mam czasu tu zaglądac. I bardzo mi przykro gdy ktos usuwa moje posty bo pomyliłam wątek albo jak raz napiusałam w dwóch wątkach ( bo nie wiedzialam w którym pasuje!!) to zostałam opier... za zaśmiecanie forum. Moderatorom dziękuje dobranoc.....

hmm chyba muszę zacząć czytać wszystkie wątki i posty bo nie mam pojęcia o co chodzi... w jakim to było temacie, te usunięte posty?

Ostatnia edycja:
to ja się wtrące bo chyba wiem o co chodzi. wątek "wieści ze szpitala" , pamelcia pytała tam o położna, czy warto wynajac prywatna i takie tam... ja jej odpowiadalam, i nawet na koncu dodalam zeby moze juz skonczyc temat bo tak troszke chyba zasmiecamy watek. ale to bylo z jezyczkiem tak, w zartach, a nie zadne opieprzanie. i ja moderatorką nie jestem :-p

w każdym razie, Pamelciu, posty nnie zostały usunięte, ktoś je przeniosł do wątku głównego "sierpien 2012"

Ostatnia edycja:
przejrzałam wątek wieści ze szpitala i nie widzę tam żadnych usuniętych postów Pamelci, gdyby takie były to jako moderator bym je widziała, dziwne

reklama
no ale wlasnie one wszystkie sa teraz w watku głównym...

W każdym razie napisałam do Pamelci, wyjasnilam wszystko. wiec mysle ze te posty juz spokojnie mozesz usunac, te z tego wątku. :)

Ostatnia edycja:
Do góry