reklama
_karincia_
Fanka BB :)
Dają ale ja muszę jeszcze oddzielnie podanie o urlop macierzyński napisać i własnie nie bardzo wiem jakJa w klinice dostałam papier o urlop i tylko to zaniosłam do pracy i nic nie musiałam pisać. Nie dają czegoś takiego u Was.
Zadzwonię do księgowej i się zapytam
Dzień dobry!
Mju, jak Twoje dziecię?
Widzę, że wszystkie czekały na Kasię ;-) no może teraz już pójdzie lawinowo ;-) czego wszystkim nierozpakowanym i przeterminowanym szczerze życzę..
Karincia, mi księgowa kazała napisać: Uprzejmie proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia (tu dzien porodu) do dnia (musisz sobie wyliczyć do kiedy Ci przysługuje lub poprostu zapytaj w kadrach, oni Ci wyliczą). Podpis i tyle. Acha, i musisz dołączyć akt urodzenia i zaświadczenie ze szpitala.Dają ale ja muszę jeszcze oddzielnie podanie o urlop macierzyński napisać i własnie nie bardzo wiem jak
Zadzwonię do księgowej i się zapytam
Mju, jak Twoje dziecię?
Widzę, że wszystkie czekały na Kasię ;-) no może teraz już pójdzie lawinowo ;-) czego wszystkim nierozpakowanym i przeterminowanym szczerze życzę..
_karincia_
Dziękuję Ci bardzo Gosieńko :-)Dzień dobry!
Karincia, mi księgowa kazała napisać: Uprzejmie proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia (tu dzien porodu) do dnia (musisz sobie wyliczyć do kiedy Ci przysługuje lub poprostu zapytaj w kadrach, oni Ci wyliczą). Podpis i tyle. Acha, i musisz dołączyć akt urodzenia i zaświadczenie ze szpitala.
Właśnie o to mi chodziło czy trzeba pisać od kiedy do kiedy ten macierzyński ale teraz już wiem
Dzień dobry!
Karincia, mi księgowa kazała napisać: Uprzejmie proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego od dnia (tu dzien porodu) do dnia (musisz sobie wyliczyć do kiedy Ci przysługuje lub poprostu zapytaj w kadrach, oni Ci wyliczą). Podpis i tyle. Acha, i musisz dołączyć akt urodzenia i zaświadczenie ze szpitala.
czy z tym wnioskiem o macierzynski trzeba sie śpieszyć?
Bo jeśli dołączamy do tego akt urodzenia(który odbieramy w urzędzie przy zameldowaniu), to szpital na wysłanie danych do urzędu ma jakiś tydzień od dnia wypisu ze szpitala...wiec wcześniej nie ma co się w urzędzie pokazywać...
a czy ja musze jakos wczesniej dzwonic do szefa i zawiadamiać? czy wystarczy ten wniosek za jakiś czas?Tzn. szef wie, bo dotarło do niego przez pracowników innych...
no i ja mam 3 dni wcześniej macierzyński niz date porodu, bo juz nie zdążyłam do gina po L4:-(no ale jakoś przezyje...
_karincia_
Ja jeszcze nic nie dawałam do pracy.
Czekałam na akt urodzenia a teraz musze napisać podanie o urlop macierzyński i wszystko zawieźć. :-)
Napiszę od razu wniosek o urlop wypoczynkowy na który pójde jak mi się macierzyński skończy bo w tym roku nie wykorzystałam jeszcze swojego urlopu więc będe dłużej na "płatnym" wolnym
Czekałam na akt urodzenia a teraz musze napisać podanie o urlop macierzyński i wszystko zawieźć. :-)
Napiszę od razu wniosek o urlop wypoczynkowy na który pójde jak mi się macierzyński skończy bo w tym roku nie wykorzystałam jeszcze swojego urlopu więc będe dłużej na "płatnym" wolnym
_karincia_
Znaczy taki urlop okolicznościowy z racji urodzenia dziecka tak??Karincia pamiętaj że przysługują ci do końca roku jeszcze 2 dni opieki nad dzieckiem
reklama
Oj to strasznie długo się u ciebie czeka, u nas akt od ręki jedynie na pesel się czeka 2 tygodnie...
Mój ubezpieczenie już odebrał, a ja muszę czekać ((, bo jestem gdzie indziej ubezpieczona i wysyłają wszystko do warszawy (( no i bez peselu też się nie załatwi kilku rzeczy ;/
ale na szczęście już w tym tygodniu powinna otrzymać pesel ))
Mój ubezpieczenie już odebrał, a ja muszę czekać ((, bo jestem gdzie indziej ubezpieczona i wysyłają wszystko do warszawy (( no i bez peselu też się nie załatwi kilku rzeczy ;/
ale na szczęście już w tym tygodniu powinna otrzymać pesel ))