reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

flak zamiast brzucha:(

Witajcie, teraz i ja się wzięłam za moją skórę na brzuchu. Jest jej stanowczo za dużo a i moje mięśnie są dalej rozciągnięte i słabe, aczkolwiek gdy całkiem wciągnę brzuszek to jest zupełnie płaski, ale dziwnie mi się marszczy skóra wokół pępka... a jak puszczam mięśnie to wszystkie flaki spadają i robi mi się brzuch jak w 6 miesiącu ciąży...
tak wyglądam na mocnym wciągu...
brzuch2.jpg

Od wczoraj robię "6" weidera :) i to z mężem żeby mi było raźniej, pilnujemy się oboje. Chcę żeby mój ciastowaty brzuszek troszkę się wchłonął, mam dziwne odczucia ze skóry gdy smaruję ją kremem, jakby od tego smarowania miała się rozciągnąć jak ciasto na pizzę... więc wklepuję ostro. Kupiłam sobie serum Eveline 3d na cellulit i rozstępy - kosztowało w supermarkecie 15,90 zł - więc nie wiem czy taki tani kosmtyk coś da. Na razie biorę prysznic, spłukuje się zimną wodą i wklepywanko aż przyjemnie szczypie, a potem seria z treningu 6 weidera. Zobaczymy czy to coś da.

Gazelaczku YR to chyba Yves Rocher :)

Jeny jak dobrze że tu taka grupa wsparcia :)

reklama
Taki brzuszek to normalka po ciąży i dopiero po 8 -10 miesiącach zaczyna bardziej powracać do normy z przed, choć ćwiczyć też trzeba :)polecam nacieranie solą pod prysznicem tak energicznie az skóraa czerwona się zrobi,potem jakiś kremik specjalny.
Ja wczoraj poszłam na Aerobik godzinka mordęgi ale naprawdę super i smiechu też co niemiara. ;D :D

Fakt, że to troche trwa. Ja po 3 miesiącach już miałam nawet przyzwoity brzuch i stwierdziłam, że od biedy może być. Ale cały czas coś się zmienia:)

Dobrze działa wiosna - chodzę teraz z maluchem na spacery [zamiast podwieczorku ;)] i ... zginęły w końcu te wstrętne boczki :p ::) 8)

u mnie tez nie jest tak zle jak by sie wydawalo na poczatku............ale boczki jeszcze sa, ostatnio przestalam robic brzuszki, ale to sie zmieni...obiecuje!!!!!

u mnie jest jeszcze problem z rozstepami, ale walcze i powoli jakbny zrobily sie plytsze i mniej widoczne!!!!!!

Oooo, Joasiu, to gratuluję z tymi rozstępami :)

A jesli chodzi o boczki to ćwiczenia na brzuch nie pomagaja - trzeba albo ćwiczyc talie [a to różnica niż ćwiczenia na brzuch! trzeba robić ćwiczenia ze skrętami] i na grzbiet [np. leżenie na brzuchu i podnoszenie po kolei rąk i nóg, dźwiganie tułowia do góry - takie rzeczy które kiedyś na w-fie się praktykowało :p]

gazelaczek pisze:
Oooo, Joasiu, to gratuluję z tymi rozstępami  :)

A jesli chodzi o boczki to ćwiczenia na brzuch nie pomagaja - trzeba albo ćwiczyc talie [a to różnica niż ćwiczenia na brzuch! trzeba robić ćwiczenia ze skrętami] i na grzbiet [np. leżenie na brzuchu i podnoszenie po kolei rąk i nóg, dźwiganie tułowia do góry - takie rzeczy które kiedyś na w-fie się praktykowało  :p]
Gazelaczek, a jakie sa te cwiczenia na talie?Jest jakas strona w internecie??

Na talie to są ćwiczenia ze skrętami. Z tego co znam, to np. trzyma sie przed soba jakąś piłkę i robi podskoki. W tym czasie nogi na ugiętych kolanach, tułów w jedną stronę, a biodra i nogi skręcamy w dtugą. Ponadto podsoki z w trakcie których łokcie styka się z kolanami. Co jeszcze? Skłony raz do palców jednej stopy, raz do drugiej.

No i oczywiście hula-hop :)

Generalnie chodzi o to, że można mieć super wyćwiczone mięśnie brzucha i koszmarnie wyglądać [w przypadku kobiety], bo ginie talia. Trzebna dbać o równomierne kształcenie mięśni brzucha prostych i ukośnych.

znalazlam cos takiego............jutro wyprobuje :)

ĆWICZENIA NA TALIE

*stojąc w rozkroku (tułów wyprostowany, nogi w "bezruchu") robisz skręty na boki
-ta sama pozycja ...ręce unosisz nad głowe lekko pochylając się w bok

*leżąc na boku podtrzymujesz się jedną reką o podłoge drugą natomiast kładziemy z tyłu , nogi lekko ugięte , kolana i stpy są złączone , następinie jedno kolano unosimy w góre , kierując lekko w tył(pięty złączone

*pozycja wyjściowa jak wyzej , lekko odchylamy kolana od siebie (pięty złaczone następnie unosimy kolana(lekko ugięte) w góre niebyzt wysoko

*nożyce pionowe -połóż się na podłodze. Ręce ułóż wzdłuż tułowia, a wyprostowane nogi unieś w górę. Następnie skrzyżuj stopy tak, aby raz jedna, a raz druga była z przodu. Staraj się, żeby przez cały czas nie odrywać pleców od podłogi.

*Przyciąganie nóg do piersi-usiądź w siadzie podpartym na łokciach. Ręce ułóż wzdłuż ciała. Utrzymując proste plecy, przyciągaj do klatki piersiowej raz prawą, raz lewą nogę

*Odchylanie tułowia do tyłu-usiądź w lekkim rozkroku. Plecy proste. Nogi ugnij w kolanach, pięty dociśnij do podłogi. Skrzyżowane dłonie połóż na karku, oprzyj na nich głowę. Odchylaj się do tyłu - tyle ile możesz, nie tracąc równowagi.

reklama
hej wam wszystkim widze ze nikt tak nie zrozumie mamy jak druga mama :)ja w ciąży przytylam 23kg!choc pilnowałam sie bardzo!przed ciażą wazylam 55kg a teraz zostalo mi jeszcze 7kg!!!i piękny odstający brzuszek juz mam go dość!!!!ratujciewierze jeszcze że sie go pozbędę!moja oleńka ma roczek!pozdrawiam :D

Do góry