reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

flak zamiast brzucha:(

reklama
Hej dziewczyny, tak sobie poczytałam i też jestem pełna nadziei, że brzuszek wróci do normy, nie jest żle, ale skóry sporo zostało, czy którać z Was używała "sauna sollution"? to ten pas, co się zaklada i samo sie wytapia sadełko? Widziałam to ostatnio w Tesco i mnie kusiło, ale nie znam nikogo kto wypróbował...

dawno tu nie zaglądałam i ciekawa jestem jak tam wasze brzuszki wyglądają po tych wszystkich eksperymentach? ... ;)

hej :)

widzę ze brzuszki macie chyba idealne skoro wątek padł ;)
mojemu do ideału duuuzo brak :(
w ciąży przytyłam 20 kg, mam troche rozstepów, ale nawet nie jest z nimi tak zle ;) natomiast z brzuszkiem... zastanawiam sie czy z tym tzw zwisem naprawde da sie cos zrobic ??? ta skóra sie sciągnie ??? tzn jesli bede cwiczyc i stosowac diete oczywiscie ;) bo sama juz nie wiem czy warto sie katowac ???
no to jak tam z tymi waszymi brzusiami ?

Jako, że mój specyfik na biust pomógł, kupię coś na brzuszek, może też da efekty...

No to chyba powinnam się wypowiedzieć jako założycielka wątku. ;D Jest trochę lepiej, ale zwis fatalny :p Teraz dopiero wzięłam się porządnie: od 2 tygodnie regularnie ćwiczenia (3 razy w tyg, 40 min.), prysznice ciepło-chłodne naprzemienne, jak mam chwilę to masaż szczotką do masażu, nacieram się YR Spa kremem ujędrniającym (bardzo fajny). Dam znać za kilka tygodni, jeśli będę systematyczna, jak efekty. Krem w każdym razie działa, skóra jakoś lepiej wygląda.

moze to Wam cos pomoze...........ja obiecuje sie stosowac!!!!!

Jedz z głową
Aby brzuch wyglądał efektownie, konieczny jest właściwy sposób odżywiania się – czyli taki, który ułatwia spalanie tłuszczu (zwłaszcza tego w okolicach pasa) i nie prowadzi do wzdęć. Nie musisz się głodzić, jednak staraj się przestrzegać poniższych zasad:

* po sutym obiedzie zawsze odczekaj co najmniej pół godziny nim sięgniesz po deser czy jabłko. Połączenie tłustych dań z cukrami zawartymi w słodyczach lub surowych owocach powoduje fermentację treści pokarmowej, co sprzyja wzdęciom;
* zamiast trzech dużych posiłków jedz częściej małe porcje (na podwieczorek spałaszuj kilka suszonych śliwek) i dokładnie przeżuwaj każdy kęs. To sprawi, że procesy trawienne będą przebiegać u ciebie sprawniej, co korzystnie wpłynie również na wygląd brzucha;
* wybieraj produkty bogate w błonnik (kasze, otręby, surowe warzywa i owoce). Doskonale regulują pracę jelit;
* staraj się nie przesalać potraw – sól zatrzymuje wodę w organizmie i brzuch robi się jak balonik;
* unikaj alkoholu (powoduje odkładanie się tłuszczu w brzuchu) oraz cukru w każdej jego postaci: ciasteczek, batonów, cukierków itp.;
* pij co najmniej 2 litry niegazowanej wody mineralnej dziennie – brzuszek zmaleje, bo pobudzisz pracę nerek i organizm pozbędzie się nadmiaru płynów. Wodę możesz zastępować zieloną herbatą, która lekko przyspiesza spalanie kalorii. Nie pij jednak podczas jedzenia – nadmiar płynów rozrzedza soki żołądkowe, co zakłóca trawienie. Zrezygnuj też z napojów gazowanych. Po bąbelkach brzuch się zaokrągla.

i jeszcze cod la brzucha........na nia chyba tez sie skusze!!!

4. Na płaski brzuch
Dietą możemy wpływać na wygląd brzucha. Polecamy ją zwłaszcza na szczególne okazje, np. gdy czeka nas „wielkie wyjście”. Dieta ta wpłynie na przyspieszenie procesu trawienia, zapobiegnie i zredukuje zatrzymywanie wody w organizmie. Brzuch będzie jędrny i płaski.
DIETĘ STOSUJ: przez 4 dni raz w miesiącu

Śniadanie

* Tost z szynką i ananasem: kromka pieczywa tostowego, plaster szynki, plaster sera żółtego, krążek ananasa, natka pietruszki, woda mineralna z cytryną
* albo naleśniki z owocami: dowolne owoce jako nadzienie, 2 łyżki jogurtu naturalnego do polania.

II śniadanie

* Jogurt owocowy, jabłko albo 2 mandarynki.

Obiad

* Risotto
* lub zapiekanka wegetariańska: cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, zalać bulionem, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Gotować 20 minut, po zdjęciu z ognia dodać jogurt, przyprawić, posypać natką i zapiec.

Podwieczorek

* Kiwi albo herbatniki lub szklanka soku pomidorowego.

Kolacja

* Sałatka jajeczna: pęczek posiekanego koperku lub kilka listków ze środka sałaty, ogórek, 1 jajko ugotowane na twardo, 1 drobno pokrojona cebulka dymka, szczypiorek, sos: jogurt naturalny, sok z cytryny do smaku, pół łyżeczki musztardy, sól, pieprz
* lub sałatka z łososiem: sałata, czerwona cebula, pół puszki zielonego groszku, pomidor, łosoś wędzony, plaster cytryny, kromka chleba pełnoziarnistego, herbata imbirowa.

reklama
u mnie z brzuchem jest tak, że niby jest plaski [w talii 2cm wiecej niz bylo, wiec chyba nie tak zle], ale nie moge sie uporac z nadmiarem skory. No i gdy sie tak zastanowic, to gdy po 8miu miesiącach to sie nie wchłonęło, to juz raczej nic nie pomoze :mad: Na dodatek dluzsza przerwa w cwiczeniach powoduje, ze zaraz zaczyna wszystko rosnąć ::) Przy czym ta dłuższa przerwa to np. 4-5 dni, hi hi.

Cwicze, przy kąpaniu masuję gąbką. Teraz stosuję jakies serum na celulit. Akurat na brzuchu celulitu nie mam, ale moze to jakos zwiększy jędrność? Jeszcze pozostajke chyba tylko operacja plastyczna :p

A co ćwiczen dziewczyny, to trzeba robic je co 2-3 dzien, zeby miesnie odpoczęły. Slyszalam ze codzienne cwiczenia nie przyniosą dobrego efektu. W sumie to nawet lepiej :p :)

Margot, a jak Twoja kuracja? Są jakieś pozytywne efekty? I co to za firma YR?

Do góry