reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Farbowanie włosów w ciąży...

Zoyka w ciąży trzeba uważać na wszystko ... już sprawę dziurek od klucza, korali, apaszek, łańcuszków, łapania się i setki innych omawiałyśmy w innym wątku ... no oczywiście, że obsikaną marchewką można się zarazić toxo ... spojrzeniem na kota można się zarazić ... najlepiej jak się jest w ciąży zamknąć się w szafie i na wszelki wypadek od razu połknąc kluczyk wtedy nam już NIC nie zagrozi :-)
Tak jak obiecałam: dziś o 14:00 nastąpi wielka chwila ... zapytam swego Stylistę Fiuterkowego o fakty i mity na temat farbowania ... co, jak, od kiedy i czym :-)

reklama
Obsikana marchewka bardzo mnie pocieszyła, od dziś stosuję farbę na rudość mej czupryny zamiast karotenu:-p Połknięcie kluczyka zaś jest niezdrowe, mozna dostać niestrawności phiiiii :))))))) Idź Misia do fiuterkowca, bo ja wybieram się w kolejnym tygodniu:-D

a Wy dalej tutaj!!!!??? niewyżyte!!!
Misia w szafie może być mysz więc dooopa.....masz znamię jak nic u dzieciaka
idę do fjuterkowca i zapytam ale jak go znam (choć on gej mój best przyjaciel!!) to mnie opier..... równo a potem będzie się rechotał z tego jeszcze rok

ha ha ha

a pro po futra to "tam" jestem od wczoraj very stylowa:) jak z przedszkola:) ciekawe .....jest na to jakiś przesąd czy hodować kudły do porodu trzeba bo szkodzi ogolenie na coś może ? najlepiej niech roczni 87 się wypowie:) ha ha ha

Gosia hodowac busz i nie pielęgnować!!! Depilacja grozi łysym dzieckiem:-)
Myszy posiadam własne w czymś co nazwamy "wypierdkiem" a jest letnią kuchnią... potrzebującym moge oddawać na pęczki powiązane za ogonki:))))

Pewnie, jak ktos ma piekne kasztanowe wlosy to sobie moze odpuscic farbowanie na 9 miesiecy i patrzec z gory na te z nas co maja siwe i musza farbowac zeby miec piekne kasztanowe...

Farbowalam w obydwu ciazach co 4-6 tygodni. Lekarze sami nie wiedza w 100% czy to szkodzi czy nie. Nowoczesne farby maja bardzo malo szkodliwych skladnikow, takich jak amonia i bardzo malo sie ich wchlania przez skore. Moze jak ktos jest fryzjerka i stoi w tych oparach przez caly dzien to inna sprawa.

A "naturalne" czy "ziolowe" wcale nie znaczy od razu "nieszkodliwe". Pozwolcie ze wspomne pare naturalnych rzeczy ktorych kobiety w ciazy raczej nie powinny tykac: kokaina, heroina, samogon. Wszystko naturalne. I pamietajmy ze w dawnych czasam uzywano ziol zeby przerwac ciaze.

Phiiii ... faktycznie sama natura ta kokaina, heroina, samogon dorzucić trzeba jeszcze zioło i grzybki ...
Pytałam swego Styliste - jak na prawdziwego stylistę przystało: należy do mniejszości seksualnej - zalecenia są aby nie farbować do 4-5 miesiąca. Skąd się zalecenia biorą ... tego nie wie nikt ale ... jak powiedział: powiedzieć że się jest w ciąży, są farby bez amioniaku, no i pasemka lub ton w ton - żadnych drastycznych zmian. Jego osobista siostra, której dziecię skończyło wczoraj 9 czy 10 miesięcy całą ciążę farbowała włosy :-)

reklama
Do góry