reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Farbowanie włosów w ciąży...

Zoyka w ciąży trzeba uważać na wszystko ... już sprawę dziurek od klucza, korali, apaszek, łańcuszków, łapania się i setki innych omawiałyśmy w innym wątku ... no oczywiście, że obsikaną marchewką można się zarazić toxo ... spojrzeniem na kota można się zarazić ... najlepiej jak się jest w ciąży zamknąć się w szafie i na wszelki wypadek od razu połknąc kluczyk wtedy nam już NIC nie zagrozi :-)
Tak jak obiecałam: dziś o 14:00 nastąpi wielka chwila ... zapytam swego Stylistę Fiuterkowego o fakty i mity na temat farbowania ... co, jak, od kiedy i czym :-)

reklama
Obsikana marchewka bardzo mnie pocieszyła, od dziś stosuję farbę na rudość mej czupryny zamiast karotenu:-p Połknięcie kluczyka zaś jest niezdrowe, mozna dostać niestrawności phiiiii :))))))) Idź Misia do fiuterkowca, bo ja wybieram się w kolejnym tygodniu:-D

a Wy dalej tutaj!!!!??? niewyżyte!!!
Misia w szafie może być mysz więc dooopa.....masz znamię jak nic u dzieciaka
idę do fjuterkowca i zapytam ale jak go znam (choć on gej mój best przyjaciel!!) to mnie opier..... równo a potem będzie się rechotał z tego jeszcze rok

ha ha ha

a pro po futra to "tam" jestem od wczoraj very stylowa:) jak z przedszkola:) ciekawe .....jest na to jakiś przesąd czy hodować kudły do porodu trzeba bo szkodzi ogolenie na coś może ? najlepiej niech roczni 87 się wypowie:) ha ha ha

Gosia hodowac busz i nie pielęgnować!!! Depilacja grozi łysym dzieckiem:-)
Myszy posiadam własne w czymś co nazwamy "wypierdkiem" a jest letnią kuchnią... potrzebującym moge oddawać na pęczki powiązane za ogonki:))))

Pewnie, jak ktos ma piekne kasztanowe wlosy to sobie moze odpuscic farbowanie na 9 miesiecy i patrzec z gory na te z nas co maja siwe i musza farbowac zeby miec piekne kasztanowe...

Farbowalam w obydwu ciazach co 4-6 tygodni. Lekarze sami nie wiedza w 100% czy to szkodzi czy nie. Nowoczesne farby maja bardzo malo szkodliwych skladnikow, takich jak amonia i bardzo malo sie ich wchlania przez skore. Moze jak ktos jest fryzjerka i stoi w tych oparach przez caly dzien to inna sprawa.

A "naturalne" czy "ziolowe" wcale nie znaczy od razu "nieszkodliwe". Pozwolcie ze wspomne pare naturalnych rzeczy ktorych kobiety w ciazy raczej nie powinny tykac: kokaina, heroina, samogon. Wszystko naturalne. I pamietajmy ze w dawnych czasam uzywano ziol zeby przerwac ciaze.

Phiiii ... faktycznie sama natura ta kokaina, heroina, samogon dorzucić trzeba jeszcze zioło i grzybki ...
Pytałam swego Styliste - jak na prawdziwego stylistę przystało: należy do mniejszości seksualnej - zalecenia są aby nie farbować do 4-5 miesiąca. Skąd się zalecenia biorą ... tego nie wie nikt ale ... jak powiedział: powiedzieć że się jest w ciąży, są farby bez amioniaku, no i pasemka lub ton w ton - żadnych drastycznych zmian. Jego osobista siostra, której dziecię skończyło wczoraj 9 czy 10 miesięcy całą ciążę farbowała włosy :-)

reklama
Do góry