reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Elenka i Oleńka, hbd 25 +6

Mati u nas tak jedni rodzice jak byli podziękować mówili, oni mają synka z 28tc, i jest z nim wszystko dobrze, a leżał z nimi chłopczyk z 33tc i niestety jest ciężko upośledzony :(

O tak jak napisałaś jednym się udaje innym nie. Wam się udało i bardzo się cieszę :-*
Wierzę, że i u nas będzie dobrze. Musi być.

reklama
Dokładnie tak jak piszesz
Moja koleżanka ma chlopca z 25 tc,narazie jest wszystko ok tylko on bardzo mało przybiera teraz zaczął 10mies i waży 5,3kg ale jest taki śliczny i pocieszny
PO moim osiedlu chodzą 2 bliźniaczki 26tc mają już 3 latka są zdrowe i nawet szybko zaczęły chodzić bo ns 14mies obie ,ja już wywiad zrobiłam
Twoje córki ładnie przybierają na wadze,a jeszcze są w inkubatorach? Jak się mają?

Mati tak w inkubatorach są, ale mówili, że już niedługo muszą mieć min 1600g i być samodzielne oddechowo. Oli już dużo nie brakuje. Będą ją przenosic do łóżeczka podgrzewanego. I jak tam będzie ok to mała OION opuści :)
A siostrzyczka na pewno dłużej w inkubatorze będzie :-(

Dziś dodzwoniłam się do szpitala i Elenę łapie infekcja, są w trakcie robienia badań co to i dobierania antybiotyku. Mała musiała też wrócić na cpap :(
Waga na dziś to 1440 i 1365g

A i jeszcze u Elenki musieli robić wlewki bo są problemy z trawieniem :+

Ostatnia edycja:
Dobrze ze tylko na cpap wiadomo potrzebuje jeszcze troszkę czasu mój miłosz w szpitalu miał bezdechy bo za szybko go odlączyli
Dziewczyny silne poradzą sobie z infekcjami

Moja Elena ma sepsę :-(

Bardzo was proszę o kciuki i modlitwy :-( w nocy musieli wrócić na respirator.
Są problemy z jelitkami

ojej....anka - trzymaj się kochana! i ja kciuki zaciskam najmocniej jak potrafię za Twoje małe szczęście..Elenka&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Anka trzymam kciuki i będę się modlić mojej przyjaciółki syn ur 28tc też przeszedł sepse ,szybka reakcja i podane na czas leki i będzie wszystko dobrze
Informuj nas na bieżąco
Rurka gratuluję podwójnego szczęścia i życzę długiej i spokojnej ciąży

anka trzymam kciuki za Elenke (pieknie imie) czytam na bierzaco twoje wpisy o stanie twoich corek i kto jak nie one dadza rade majac tak silnych rodzicow :) a teraz pomodle sie za twoje dziewczynki a szczegolnie za Elenke buziaki ;*

reklama
Do góry