reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Elenka i Oleńka, hbd 25 +6

Mati u nas tak jedni rodzice jak byli podziękować mówili, oni mają synka z 28tc, i jest z nim wszystko dobrze, a leżał z nimi chłopczyk z 33tc i niestety jest ciężko upośledzony :(

O tak jak napisałaś jednym się udaje innym nie. Wam się udało i bardzo się cieszę :-*
Wierzę, że i u nas będzie dobrze. Musi być.

reklama
Dokładnie tak jak piszesz
Moja koleżanka ma chlopca z 25 tc,narazie jest wszystko ok tylko on bardzo mało przybiera teraz zaczął 10mies i waży 5,3kg ale jest taki śliczny i pocieszny
PO moim osiedlu chodzą 2 bliźniaczki 26tc mają już 3 latka są zdrowe i nawet szybko zaczęły chodzić bo ns 14mies obie ,ja już wywiad zrobiłam
Twoje córki ładnie przybierają na wadze,a jeszcze są w inkubatorach? Jak się mają?

Mati tak w inkubatorach są, ale mówili, że już niedługo muszą mieć min 1600g i być samodzielne oddechowo. Oli już dużo nie brakuje. Będą ją przenosic do łóżeczka podgrzewanego. I jak tam będzie ok to mała OION opuści :)
A siostrzyczka na pewno dłużej w inkubatorze będzie :-(

Dziś dodzwoniłam się do szpitala i Elenę łapie infekcja, są w trakcie robienia badań co to i dobierania antybiotyku. Mała musiała też wrócić na cpap :(
Waga na dziś to 1440 i 1365g

A i jeszcze u Elenki musieli robić wlewki bo są problemy z trawieniem :+

Ostatnia edycja:
Dobrze ze tylko na cpap wiadomo potrzebuje jeszcze troszkę czasu mój miłosz w szpitalu miał bezdechy bo za szybko go odlączyli
Dziewczyny silne poradzą sobie z infekcjami

Moja Elena ma sepsę :-(

Bardzo was proszę o kciuki i modlitwy :-( w nocy musieli wrócić na respirator.
Są problemy z jelitkami

ojej....anka - trzymaj się kochana! i ja kciuki zaciskam najmocniej jak potrafię za Twoje małe szczęście..Elenka&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Anka trzymam kciuki i będę się modlić mojej przyjaciółki syn ur 28tc też przeszedł sepse ,szybka reakcja i podane na czas leki i będzie wszystko dobrze
Informuj nas na bieżąco
Rurka gratuluję podwójnego szczęścia i życzę długiej i spokojnej ciąży

anka trzymam kciuki za Elenke (pieknie imie) czytam na bierzaco twoje wpisy o stanie twoich corek i kto jak nie one dadza rade majac tak silnych rodzicow :) a teraz pomodle sie za twoje dziewczynki a szczegolnie za Elenke buziaki ;*

reklama
Do góry