reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ekwiwalent po macierzyńskim

Witam. Potrzebuje porady w sprawie wypłacenia ekwiwalentu za niewykorzystany urlop wypoczynkowy.
Więc tak:
Od 27.04.2017r poszłam już na zwolnienie L4 , od 16.12.2017r-14.12.2018 trwa urlop macierzyński z rodzicielskim. Umowa wygasła mi 30.11.2018r. Więc w moim rozumowaniu przysługuje mi 20 dni urlopu za 2017rok i 18 dni za 2018, Tak? No chyba że się mylę.. niestety mój pracodawca wypłacił mi ekwiwalent za 19 dni, gdyż stwierdził że więcej nie mam.. pomóżcie

reklama
Witam. Potrzebuje porady w sprawie wypłacenia ekwiwalentu za niewykorzystany urlop wypoczynkowy.
Więc tak:
Od 27.04.2017r poszłam już na zwolnienie L4 , od 16.12.2017r-14.12.2018 trwa urlop macierzyński z rodzicielskim. Umowa wygasła mi 30.11.2018r. Więc w moim rozumowaniu przysługuje mi 20 dni urlopu za 2017rok i 18 dni za 2018, Tak? No chyba że się mylę.. niestety mój pracodawca wypłacił mi ekwiwalent za 19 dni, gdyż stwierdził że więcej nie mam.. pomóżcie
a to gnida!
do pipu i do zus możesz go zgłosić

A brałaś jakiś urlop w 2017 roku? Wszystko zależy od tego ile pracowałaś u danego pracodawcy, czy jest to Twoja pierwsza praca i ile masz lat pracy.

reklama
@Daria Kubska A przy 9 latach pracy nie należy Ci się 26 dni - nie skończyłaś żadnej szkoły średniej? Czy też dotąd pracowałaś na umowę zlecenie?

Aaa - i za ten rok (01.01-30.11.2018) należy Ci się 19 dni, a nie 18. Zawsze zaokrągla się w górę, tj. masz 20dni/12miesięcy * 11 miesięcy = 18,33 dni - a do daje 19 dni

Z moich obliczeń: za 2016 - 7dni urlopu (chyba że na początku wrześniu pracowałaś u innego pracodawcy i to on naliczył Ci urlop, to wówczas masz 5dni u obecnego), za 2017 - 20dni urlopu, za 2018 - 19 dni urlopu. Z tego wykorzystałaś 5 dni (chyba że coś pominęłaś) - to do rozliczenia ekwiwalentem masz łącznie 41dni.

Ostatnia edycja:
Do góry