zarathos
Zaangażowana w BB
Właśnie co ciekawe... ginekolog mi uwaga odradził robienie drożności. Można powiedzieć że nawet mnie nastraszył bo powiedział że to dość inwazyjny zabieg i on nie widzi powodu żeby mnie wysyłać na to badanie. Kiedy zapytałam dlaczego w takim razie stało się jak się stało i czy niedrożność mogła spowodować cp powiedział że wątpi...że jeśli jajowód jest niedrożny to nic nie przejdzie (czyli nie dojdzie w ogóle do zapłodnienia i w związku z tym drożność robi się kobietom u których od lat NIC się nie dzieje. Wg niego nawet biochem czy cp oznacza że coś się dzieje. To że pojawiają się komplikacje to już inna sprawa ale to nie jest spowodowane niedrożnością).No właśnie czytałam i byłaś chora w tym cyklu ja w sumie też byłam chora w tym cyklu jak nigdy ja po tym mtx na razie mam bolesne, teraz miałam chyba owu z cp bo bolał mnie jajnik strasznie dwa dni. Jestem po posiewie, czekam na wyniki i oby były dobre A ty robiłaś drożność jajowodów?
Do tego naczytałam się różnych rzeczy, naoglądałam filmików oczywiście były opinie pozytywne ale nie brakowało też negatywnych gdzie kobieta bardzo żałowała że się na to badanie zdecydowała bo później miała nieodwracalne bardzo negatywne skutki.
A ty miałaś drożność? Lub planujesz zrobić?