reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Zwykła forma, w sensie - prostokątna? Może być za duża... Ja chyba dziś się pokuszę na jakiś chleb z Moich Wypieków. Chciałabym ten orkiszowy, ale nie mam mąki. Keksówki mam dwie, ale jedna duża, druga mała, więc chyba trzeba będzie dokupić.

reklama
Ewa ten orkiszowy z moich wypieków wychodzi w dwóch keksówkach ech no i zmierzyłam jedna 25x7 a druga 17x7 i jest idealnie tez jedna duża druga mała :)

Moja mama miała kiedyś taka maszynę do pieczenia chleba, w Lidlu chyba były na promocji. Pamiętam, że utyła wtedy z 10kg jak te chlebki piekła. Pozbyła się jej w trzy diabły i powiedziała, nigdy więcej ;)

ooo.. :) wniosek z tego taki że za wygodnie w życiu też nie może być:) Jak znam siebie to gdybym miała na zawołanie pyszne bułeczki to też podobnie mogłoby się skończyć ;)

Dziewczyny - szybkie pytanie :) Właśnie wstawiłam ciasto na chleb :D Będę piec w piekarniku na kamieniu. I tu mam pytanie: czy wstawiacie na dno blachę z wodą? Czy pryskacie ścianki piekarnika wodą przed włożeniem chleba?

!! Wyszło :D
Już ciemno, zdjęcie żółte od żarówki i nieostre, ale chciałam się pochwalić :)
Mój pierwszy chleb z piekarnika :) Z miodem i płatkami owsianymi :) Pychota :)
Nie smarowałam góry, bo ja wolę omączony chleb ;)

Zwykła forma, w sensie - prostokątna? Może być za duża... Ja chyba dziś się pokuszę na jakiś chleb z Moich Wypieków. Chciałabym ten orkiszowy, ale nie mam mąki. Keksówki mam dwie, ale jedna duża, druga mała, więc chyba trzeba będzie dokupić.

Tak chodzi o taką prostokątną. No nic w takim razie zaopatrzę się w nowy kuchenny gadżet ;-)

ewa pięknie ten chlebek wygląda. narobiłaś smaku :-)

reklama
Do góry