reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
w maszynie trochę się roi zadusza (gotuje) w piekarniku jest iny smak i skórka jest taka mniaaam
Ja wsadzam normalnie do piekarnika na 180stopni i gotowe. Spróbuj kiedyś i opisz róznicę;-)
Ja wsadzam normalnie do piekarnika na 180stopni i gotowe. Spróbuj kiedyś i opisz róznicę;-)
M
milionka
Gość
na allegro masz duzo maszyn do chleba i mozna używkę niedrogo kupić
kakakarolina
Ale prawdziwi wyjadacze chlebowi odradzają maszynkę jako wygodne ale nie najsmaczniejsze rozwiązanie właśnie. Ja się nie znam ale wydatek mnie odstraszył. 10 minut ugniatania to nie dramat.
kakakarolina
bo bułeczki są pycha ale nie ekonomiczne;-). Chleb u nas to na dwa dni wystarczy a bułki jakimś cudem w jeden wieczór znikają a robota ta sama
To fakt - bułki znikają błyskawicznie Ale lubię czasem je upiec - sklepowe się nie umywają
Ja swoją maszynę (najprostszą z najprostszych) kupiłam ponad 2 lata temu za 200 zł. Wyeksploatowana jest strasznie, ale działa bez zarzutu do dziś
Pieczemy w niej chleb, robię w niej ciasto na bułki i czasem na drożdżówki (maszyna podgrzewa składniki, miesza je i robi pierwsze wyrastanie ciasta - potem tylko formuję bułeczki, rosną godzinę i do piekarnika ). Z wyrabianego ręcznie ciasta nigdy mi takie puszyste nie wyszły jak z maszyny.
Ale chleb pieczony w piekarniku muszę koniecznie spróbować. Mam od Teściów koszyk do wyrastania i przepis na prawdziwy chleb na zakwasie, ale na początek chyba spróbuję jednak na drożdżach.
Ja swoją maszynę (najprostszą z najprostszych) kupiłam ponad 2 lata temu za 200 zł. Wyeksploatowana jest strasznie, ale działa bez zarzutu do dziś
Pieczemy w niej chleb, robię w niej ciasto na bułki i czasem na drożdżówki (maszyna podgrzewa składniki, miesza je i robi pierwsze wyrastanie ciasta - potem tylko formuję bułeczki, rosną godzinę i do piekarnika ). Z wyrabianego ręcznie ciasta nigdy mi takie puszyste nie wyszły jak z maszyny.
Ale chleb pieczony w piekarniku muszę koniecznie spróbować. Mam od Teściów koszyk do wyrastania i przepis na prawdziwy chleb na zakwasie, ale na początek chyba spróbuję jednak na drożdżach.
lolkak
Październikowa Mama Mai
Co do maszyn to ostatnio była w Tesco przecena Pewnie nie jest "mercedesem" ale zawsze coś ;-)
A taki chleb mogę upiec w zwykłej formie do ciasta czy musi być koniecznie "keksówka" bo takiej nie posiadam ;-)
A taki chleb mogę upiec w zwykłej formie do ciasta czy musi być koniecznie "keksówka" bo takiej nie posiadam ;-)
reklama
kakakarolina
lolkak ja piekę w keksówce a o jakiej zwykłej formie myślisz??
Podziel się: