reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

dzag, odnośnie tej kobiety - jak można nie mieć tak podstawowej wiedzy używając nosidełka... też kiedyś taką widziałam, czy u dalszych znajomych zdjęcie na NK, mam nadzieję że nie nosili tak córki dużo

reklama
Zdjęcie wstawiłam pierwsze lepsze
(patrz godzina posta:)) patrzałam tylko na ułożenie nóg. Czułam że jest jakiś system na mniejsze dzieci u mnie trzeba było troczkami zmniejszyć nosidło a MT się wokół pasa biodrowego zawija.
Dobrze się gdzieś przejść do kogoś kto skoryguje nasze wiązania albo zdjęcia wysyłać żeby było dobrze na sto procent

Szaf tez zwrocilam wczoraj uwage na te nozki ale tak jak mowisz to pewnie kwestia wprawy. No i dziewczyny na forum pisaly ze bez tych dodatkowych pasow na nozki jestem lepiej. A to ze jest takie szerokie to akurat dobrze, bo zaraz Tymkowi nogi urosna i bedzie mial material akurat. W tuli za pewien czas by mu te nogi wisialy i nie mialy odpowiedniego podparcia. Czekamy na wiecej zdjec jak juz wszystko opanujesz

Ha. Tajemnica szeroko rozstawionych nóżek rozwiązana :-D. Wczoraj wieczorem w końcu miałam czas przejrzeć te pierwsze "nosidełkowe zdjęcia". Okazało się, że Tymek po prostu sam je tak rozszerzał :-D. Połowa zdjęć jest w pozycji normalnej, a połowa z nogami szeroko :-D. Przypuszczam, że to przez jego etap podskakiwania. Teraz jego ulubionym zajęciem jest skakanie. W ten sposób starał się odbić, tak samo mi robi jak mi siedzi na kolanach przodem do mnie. No cóż, wszystkiego trzeba się nauczyć i nabrać doświadczenia :tak:.

Moje MT się szyje
będzie z takich materiałów
DSCF7110.jpg
po poczytaniu w necie szyję mi Pani-Olo. Dla zainteresowanych ergonomicznymi nosidłami takie tez szyje z wybranych przez siebie materiałów.
Będzie po świętach nie mogę się doczekać :-)

Załączniki

• DSCF7110.jpg
    DSCF7110.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 62
Karolina, super wygląda - ale czy to jest chusta, czy nosidło, czy takie połączenie optymalne jednego i drugiego?

MieMie MT to nosidło ale wiązane na węzeł. Jest jeszcze hybryda czyli takie jak to pas dolny na klamrę a ramiona na węzeł i ergo czyli oba zapięcia na klamrę. Ja wolę MT bo miałam jedno i drugie i lepiej się dociskam jak się wiążę i mi wygodniej.
Ta dziewczyna szyje wszystko wg twojego projektu. Myślę że moje będzie jutro u mnie :tak:

reklama
kakakarolina cudne:-D Mam nadzieję, że współpraca będzie owocna!!!

MieMie ja mogę Ci polecić Bondolino, pisałam już o nim wiele razy w samych superlatywach. Jest naprawdę fajne, miękkie, lekkie i twierdzą ludzie, że starcza na dłuuugo:tak:

Żałuję, że nie ponoszę Mani w nosidle w tym roku:-( Tak to uwielbiamy...No nic, może tata się wreszcie przekona:-D

Do góry