reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
My pewnie zaczniemy proby chustowania po weekendzie, jak M zacznie do biura jezdzic. Bo z tym moim wozkiem -czolgiem na razie silowac sie sama nie chce...

przyszły mi chusty :)))))
SĄ CUDNE!!!
Tkana połowę cieńsza od mojej rapalu, a jest nówka - jak się jeszcze "złamie" to już w ogóle będzie wypas :)
A ta elastyczna - cudo!!! mięciutka, mniejsza (węższa - ma jakieś 50cm, nie wiem jak z długością), delikatna.
Obie mają przepiękne kolory, obie są fioletowe ale jednak różne od siebie, elastyczna już widzę jaką ma wadę - cały jeden brzeg (ten długi) jest tak jakby przedziurkowany, tak jakby jakieś szycie tam było wcześniej zrobione, ale to widać tylko z bliska i tylko na luźnej chuście bo ja się to naciągnie to dziurki się chowają i nie ma po nich śladu. w tkanej jeszcze wady nie znalazłam.

mam pytanie: czy Wy wirujecie tą tkaną w pralce? mogę na 1400? tą rapalu wirowałam i oczywiście nic jej się nie stało. co do elastycznej to już bym się zastanawiała nad wirowaniem, nie sądzę żeby miało się coś popsuć ale na razie sobie odpuszczę

Ostatnia edycja:
dziewczyny, jak mała ma juz jakies niecałe 4kg to chyba dam rade ją nosić w tkanej?
bo decyzja podjeta, kupuje tkaną nati, tylko jeszcze pytania ... S czy M? bo ja drobna jestem, mam moze z 165cmwzrostu, pewnie teraz troche ponad 50kg wagi...

i dla takiego dziecka to lepiej wziac w 'gratisie' chuste kółkową czy elastyczną?

mala.di - to chyba M? jesteś wyższa nieco ale szczuplejsza ode mnie, i jak weźmiesz w gratisie elastyczną to w nią będziesz teraz wiązać małą :) tak jak ja planuję :)

i wiecie co? dobrze że mam dwa fiolety bo ja sobie zawiążę Hanię w elastyczną a mąż Natalię w tkaną i będziemy ładnie wyglądać :)

na mojej pisze że do 12 kilo a przykładowo moja Natalia ma półtora roku i waży 10 i pół :) ale patrząc na tą chustę jaka jest delikatna - nie sądzę żeby było wygodnie wpakować w nią tego wielkiego klocka :p

no ale jeśli Hania będzie rosła tak samo powoli jak Natalia to parę miesięcy w elastycznej pochodzę :) a ona mi się strasznie podoba, zachwyciła mnie jak ją zobaczyłam, dotknęłam - to jest to czego chciałam, mała i delikatna :) tak jak moja Hania :) no i wg mnie ślicznie wygląda zawiązana (na fotkach w aukcji allegro bo ja się jeszcze nie wiązałam)

ale jeśli Tobie mala.di wpadła w oko kółkowa i się podoba, i uważasz że taka Ci się bardziej przyda - to bierz kółkową ;) dziewczyny zresztą zaraz pewnie Ci jeszcze doradzą :)

mój mąż zażyczył sobie przywiązać Natalię tkaną chustą na plecach. zrobiliśmy i jak na pierwszy raz i nie praną sztywną chustę wyszło super :) Natalia zachwycona (mąż ma 190cm wzrostu) i mąż powiedział że mógłby tak z nią iść i jest nawet wygodnie :)

no wlasnie tak teraz poczytalam o tej kółkowej że ona z kolei jest fajna, do noszenia po domu na przykład, bo sie łatwiej zakłada/zdejmuje... no i mętlik sie w glowie zrobil oczywiscie:dry::-p i nie wiem co zrobic. a chcialabym juz kliknac 'kup teraz' i miec na rozpoczecie roku :p bo Tobie, Olga, szybko wyslali jakos, to moze u mnie tez tak daloby rade
z tym wozkiem to mi sie nie usmiecha jezdzic..

ta elastyczna tez super wyglada ale kolezanka ma i mowi ze to raczej tylko dla noworodka..

Super Olga czekamy w takim razie na zdjeciową relację ze spacerów;-)
mała.di kółkowa jest dobra właśnie do domu, czy do szybkich wypadów do sklepu/przychodni itp czy przy chodzącym dziecku gdy się zmęczy, Jesli masz zamiar używac chusty często na dłuzsze trasy, podróze polecam jednak tkaną długa.

A ja chwale się Zabcią w Ellaro, zdjęcie musiałam zrobić sobie sama ale coś tam widac:) 2012-08-27_16-17-58_608.jpg

reklama
No tak tak, ale my bedziemy miec dwie właśnie, tkaną na dłuższe wypady i kółkową do domu :)
jedna czerwono-pomaranczowo-zolta, i druga,ta kółkowa fioletowo rozowa ;-)
juz kliknelam na allegro...chyba z 5godzin wybieralam kolor....
nataszka, jejku, jak to malenstwo niknie w tej chuscie :-D ale przeslodko to wygląda! śliczną masz niunie:) az sie lezka w oku kreci ze wzruszenia..

Do góry