reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
ewa, no widzisz - to może ja nie mam na co narzekać? ta moja wygląda jak takie grube płótno, pewnie jeszcze nie jest "złamana" ale kiedy to nastąpi? może pójdę do krawca i ją skrócę? widzę na allegro że sprzedałabym ją może za 60-80zł, no i są wystawione trzy w rozmiarze M a moja jest L i nie wiem czy mi ktoś w ogóle kupi taką... nie wiem co zrobić. jest fajna aukcja tych Nati tkana + elastyczna za 200zł i do 10 dni można oddać bez problemu to może spróbuję? zobaczę przynajmniej jak to wygląda i najwyżej zwrócę tyle że na przesyłce stracę, ale jak Wy jesteście zadowolone to pewnie nie będzie konieczności jej zwracać?
elastyczną bym miała na już, a te elastyczne są cieńsze?

Nie wiem jak z grubością, ale coś mi majaczy, że wiązanie w elastycznych jest takie, że na dziecku są 3 warstwy materiału. To już chyba lepsza tkana. Ale ja nigdy nie miałam na sobie elastycznej, więc nie potrafię powiedzieć, jaka jest różnica.

Olga- moja znajoma ma po pierwszym dziecku też chustę bebelulu i narzeka na nią tak samo jak ty. Ona mówi że próbowała w inne wiązac i yło lepiej. Też właśnie mówi że jest gruba, sztywna, teraz jest w ciąży i się nastawia na nati. Ja też kupuję jak tylko przelew dostane:-) tylko jak tu kolor wybrać??:sorry2:

Mala.di, na oko widać, że można ją od razu na ścierki kuchenne przerobić. Będzie się wrzynała w ramiona i nie będzie odciążała kręgosłupa. Znajoma dostała tą w pastelowych kolorach i zawsze na spotkaniach KK pokazywana jest jako chusta, której nie należy kupować ;) Znajdź Klub Kangura w swojej okolicy, naprawdę warto się wybrać. Może tam dziewczyny będą miały używki do sprzedania, naprawdę warto kupić używaną, bo one dobrze trzymają cenę, nawet jak kolor Ci się znudzi, będziesz mogła ją sprzedać niewiele tracąc i kupić inną.
Olga, nie widziałam takiej chusty jak Ty masz. Znajoma kupiła ten zestaw Nati za 200zł, warto!

Ostatnia edycja:
mala.di, ten materiał to pościelówa. Stąd ta cena. Będzie się kiepsko wiązała, może się wrzynać w ramiona noszącego i dziecku w nóżki.

No i okazuje się, że mój Tymek fanem chustowania nie jest. Przynajmniej na tą chwilę :-p. Muszę kiedyś uwiecznić jego minę w chuście i wrzucić na forum :-). Na razie za każdym razem mu się upiecze i wyciągamy go po paru chwilach, ale jeszcze nie wie, że te chwile będą co raz dłuższe i że chusta go jednak nie ominie :-D:-D.

Ostatnia edycja:
ewa, gosha, k8libby - dzięki za pomoc :))
zaryzykuję chyba i zaraz jutro zamówię sobie komplet tkana + elastyczna :) z tej aukcji: NATIBABY CHUSTA M +CHUSTA ELASTYCZNA OKAZJA! (2577359970) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

długość 4,70 czyli 70cm mniej niż moja, a ta elastyczna - zobaczcie sobie na zdjęcia - wygląda super, zwróćcie uwagę jakie maleństwa mają te dziewczyny przywiązane i jak fajnie to wygląda ;) dzidziuś cały przytulony tak że na niektórych fotkach nawet nie widać że tam jest dziecko ;) prawie jak moje maleńkie kurczątko

jak za niewielką dopłatą dodają taką elastyczną chustę to ja skorzystam :)
no i te kolory! tkaną wezmę chyba Brezo - tą w odcieniach fioletu (choć bardziej podoba mi się ta różowo - fioletowa na środkowej fotce z tych trzech pierwszych prawie na początku aukcji ale później jej nie ma), a co do koloru elastycznej to jeszcze nie wiem ale chyba coś niebieskiego ;) ale się cieszę! wcześniej jak pomyślałam o przywiązaniu sobie już teraz Hani w chuście to zaraz mnie mleko z cyców zalało :)

Olga bedziesz Z Nati zadowolona;) dla mnie Nati i Zara to Najukochansze chusty;) ja sie pochwale, ze dzis sie zamotalismy w pionie w 2 X Zabka spala slodko, zdjecie wrzuce pozniej bo teraz z telefonu pisze.

reklama
Nataszka, gratulacje :D U nas pion udał się dopiero po 4 tygodniach :) Ale za to teraz już wszędzie tak chodzimy. Wzbudzając powszechną sensację :/ Tylko nasz blok już przyzwyczajony, bo jeszcze niedawno Franka tak nosiłam ;)

Do góry