reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
Oj, nie wiem... Zważymy się dopiero za jakieś 2 tygodnie. Według wagi łazienkowej to tak ok. 3300 g, może więcej. Ale jest o wiele dłuższa i nogi jej już sporo wystają, da się przełożyć chustę pod kolanami.

Mnie się też lepiej już dziś wiązało, bo Anielka duuużo mocniej trzyma głowę. Już nie lata na boki jak w pierwszym tygodniu ;)

No a poza tym to - planowo - jutro się rodzi :)

Ewa barawo:tak:
Ja wczoraj wiązałam Amelke, kieszonka nam nie poszła bo za cholere nie mam gdzie pod kolankami przełożyc i związać(za małe giry) :szok: w 2 X lepiej już ale stwierdzam jednak, ze jeszcze troszke poczekam,no chyba ze trzeba bedzie gdzies szybko bez wózka wyjśc:tak:

Nataszka, my to chyba na następnym KK z maluchami się spotkamy?
Mei Tai, są dla dzieci siedzących, więc jeszcze trzeba z tym poczekać ;)
Ja już bym swojego chętnia zamotała, ale rana cc boli, muszę się jeszcze wstrzymać ze 2 tygodnie.

28 jest spotkanie w parku, ale ja nie dam rady. Rana mnie jeszcze rwie okropnie i dalej niż do ogródka nie chodzę... myślę, że dopiero we wrześniu się wybiorę :)

hej dziewczynki kochane, Wy tu o chustach a ja nie mam czasu przeglądać całego wątku żeby znaleźć jakie sobie pokupowałyście... ja mam chustę Bebelulu Rapalu i ona jest do niczego, gruba, ciężka, sztywna... jest na mnie za duża, wrzyna mi się, gniecie, nie chce się układać... zrobić na niej węzeł ciężko... po doświadczeniach z tą chustą chcę jakąś na pewno o wiele krótszą (moja ma 5,40 a ja niska i raczej szczupła, chciałam kupić 5m ze względu na męża, omyłkowo przysłano mi L i okazało się że to ostatnia sztuka i nawet nie było na co wymienić, i tym razem na razie męża do noszenia nie przewiduję), chcę więc na pewno jakąś S-kę i CIENKĄ, lekką, coś jak najdelikatniejszego bo chodzi mi o noszenie małej teraz, zaraz, niedługo, póki jest mała

błagam doradźcie mi coś...

acha, chcę oczywiście zwykłą tkaną, nie elastyczną, śliczne są takie w kolorowe prążki, ale nie wiem jakie to są. jak ocenić kupując przez net, jak coś wybrać? poprzednim razem kierowałam się ceną, kupiłam w sumie za 100zł chustę która niby miała być dobra, miała dobre opinie ale wg mnie dobra na pewno nie jest...

Ostatnia edycja:
reklama
Po kolejnym zawiązaniu potwierdzam, że Anielkę da się już wiązać w pionie :) Przeszkadzała jednak nie mała pupa - bo dalej jest mała ;) Wcześniej miała za krótkie nogi. Jak jej podgięłam kolana do wysokości pępka, to jej stopy spod chusty nie wystawały i nie było jak przełożyć pasów.

A to zdjęcie z chustą z dzisiejszego jednodniowego wypadu do Zakopanego :) Czapa nie pod kolor, ale musiała być, bo mocno wiało na Gubałówce :)
54442470__dsc9276.jpg

Do góry