reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Aia a kupiłas w rossmanie eko czy zwykłe pieluszki?? bo zwykłe dla noworodka do bani są :-( a eko są duuuuuuużo lepsze no i eko, smieci nie produkujesz, nie są chlorowane, nie mają świńskiego uczulającego żelu, itp. Są na prawdę spoko. Ja własnie je będę stosować na początku a potem Aio i kieszonkowe. Ale to na swięta akurat sobie kupię i nie wszystko na raz tylko najlepiej kupować po kilka sztuk na próby właśnie.
No i nie martw się ;-)

reklama
obejrzalam te stronki co dalas i normalnie juz sie boje ze trenujac z pluszakiem nozki mu powyrywam albo glowke ukrece:szok: Tym bardziej nie wiem jak z dzieciaczkiem...
Lepiej potrenować na misiu i na początku jemu nóżki pourywać, żeby potem być mistrzem wiązania swojego Maleństwa :-D.

Dzag, ja się zastanawiam, czy elastyczna w ogóle ma sens... Byłaby na miesiące letnie i ewentualnie jesień. Załóżmy, że jesień będzie ciepła. Z tego, co kojarzę, to przy wiązaniu w chuście elastycznej na dziecku są trzy warstwy materiału. W klasycznym wiązaniu w tkanej - jedna.

Jak widać, ja obstawiam za tkanymi ;)
Ale zaznaczam - z elastyczną nie miałam nigdy kontaktu "na żywo" :)
Jak się nam uda spotkać w przyszłym tygodniu, to wezmę swoją chustę :)

Malinka, zależy jakie wiązanie. W klasycznym w tkanej najpierw robisz taką jakby kieszonkę na brzuchu, wkładasz w nią dziecko, a potem już tylko dociągasz materiał i wiążesz go na plecach.

reklama
Orzeszku,jak Ty to Dzag wyhaczylas,ja nic nie znalazlam ciekawego. A to dobra okazja,za taka cene dwie chusty,jak normanie tkana Nati za 190. No ale ja juz szukam haczyka:) czemu tak tanio???

Do góry