LeRemi, ja się nauczyłam sama - nikt mi nic nie pokazywał. Kilka filmików na youtubie, parę obrazków, trochę poczytałam, na co zwrócić uwagę i dało radę
Wiązania z przodu uczyłam się stąd:
chustomania Kieszonka instrukcja
Ważne są punkty:
7. włożenie chusty pod pupę
8. dociąganie - to może chwilę potrwać, to najtrudniejsza część, wymaga wprawy - musisz obczaić, która część Ci się naciąga jak ciągniesz za daną krawędź pasa (dziecko na tym etapie już w miarę pewnie się w chuście trzyma, więc o ile się nie wierci, to wystarczy je lekko pod pupą podpierać, można się też do tyłu trochę wygiąć)
11. tutaj poprawiałam jeszcze skrzyżowane pasy, żeby mocno pod pupą siedziały
14. wiązałam po prostu na dwa guzy - nie ma szans się rozplątać
Na później, jak dziecko już stabilnie siedzi, fajny jest też plecak:
Wiązanie chusty - prosty plecak | wideo
Używałam tylko tych dwóch wiązań. Próbowałam kiedyś jeszcze wiązać na biodrze, ale słabo mi wyszło i niezbyt mi się podobało, bo jedną rękę miałam unieruchomioną.
Wiązania z przodu uczyłam się stąd:
chustomania Kieszonka instrukcja
Ważne są punkty:
7. włożenie chusty pod pupę
8. dociąganie - to może chwilę potrwać, to najtrudniejsza część, wymaga wprawy - musisz obczaić, która część Ci się naciąga jak ciągniesz za daną krawędź pasa (dziecko na tym etapie już w miarę pewnie się w chuście trzyma, więc o ile się nie wierci, to wystarczy je lekko pod pupą podpierać, można się też do tyłu trochę wygiąć)
11. tutaj poprawiałam jeszcze skrzyżowane pasy, żeby mocno pod pupą siedziały
14. wiązałam po prostu na dwa guzy - nie ma szans się rozplątać
Na później, jak dziecko już stabilnie siedzi, fajny jest też plecak:
Wiązanie chusty - prosty plecak | wideo
Używałam tylko tych dwóch wiązań. Próbowałam kiedyś jeszcze wiązać na biodrze, ale słabo mi wyszło i niezbyt mi się podobało, bo jedną rękę miałam unieruchomioną.