reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

no tak, ze te ich kosmetyki najlepsze to chyba wszystkie wiemy ;-)

ja jakos pominelam iwostin czytając tą liste...a tez wlasnie czesto kupowalam ich żel do mycia twarzy, super był

reklama
o wątek dla mnie. Koleżanka mnie namawia, abym wogóle nie kupowała kosmetyków, tylko oliwę z oliwek (najlepiej jakąś eko). Co do orzechów to już mnie przekonała. Nie wiem jeszcze jak zrobić z pieluszkami - bo chyba na początek jednak kupie pampersy jakieś. Chustę mam po dziecku koleżanki, ale jej długość mnie przeraża... Niby w poradniku dla zielonych rodziców czytałam, że to łatwe, niby koleżanka mi pokazywała jak wiązać, ale boję się, że mi sie nie uda.

kamila234, ja wszystkim mówię, że w temacie chust najlepiej udać się do lokalnego Klubu Kangura. Dziewczyny wszystko Ci pokażą, to łatwizna :)
Co do wielorazowych pieluszek, nawet eko mamy na początku nie mają siły, tylko jadą na zwykłych pampersach ;)

no u mnie nie ma Klubu Kangura. Znaczy jest w Warszawie, ale to odemnie 20 minut kolejką i zazwyczaj są spotkania w tygodniu. Jak pracowałam to nie miałam czasu, a terz nie mam auta służbowego, bo musiałam zostawić "dla zastępczyni", a kolejką z takim brzuchem się boję, zwlaszcza, że muszę dużo do kolejki iść.

Ha, a ja mam karkołomny plan nie jechania na pampersach i pochodnych wcale. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie w praktyce:rofl2: Szczęśliwie w razie jakby co do sklepu z jednorazówkami mamy rzut beretem. Jak przyjdzie załamanie się szybko zaradzi ;).

Ha, a ja mam karkołomny plan nie jechania na pampersach i pochodnych wcale. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie w praktyce:rofl2: Szczęśliwie w razie jakby co do sklepu z jednorazówkami mamy rzut beretem. Jak przyjdzie załamanie się szybko zaradzi ;).

Powodzenia!:)

Mam znajomych, którzy bardzo byli za wielorazówkami, tyle że nie chcieli tych "nowych" wielorazówek, ale zakładali małemu tetrę. Po jednym dniu odpuścili :/ Darł się non stop, był wiecznie przesikany i odparzony. Tetra to jednak nie jest najlepsze środowisko dla pupy dziecka :/
Ale z wielorazówkami może pójść lepiej - tylko prania będzie sporo :)

kamila234, ja wszystkim mówię, że w temacie chust najlepiej udać się do lokalnego Klubu Kangura. Dziewczyny wszystko Ci pokażą, to łatwizna :)

A co jak nie ma sie dostepu do KK??? Nawet mnie nie strasz, ze inaczej sie nie da, boja juz sie zdecydowalam na chuste Nati i z sieci chcialam sie uczyc wiazania! To takie trudne az???:szok:

reklama
LeRemi, jak kupujesz nową chustę, to dostajesz CD. To łatwizna, ale w kupie raźniej. Na bank w UK też są chustujące mamy, z którymi można się spotkać i pogadać ;) No i internet jest pełen manuali :)

Do góry