reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

O, nie ma na tej liście w ogóle Rossmannowskich Babydreamów. Ciekawe, czy dlatego, że nie były testowane, czy może takie bezinwazyjne są :)
Ja się w każdym razie przekonałam do ich pieluch, chusteczek i płynu do kąpieli, również cenowo ;)

do ich pieluch jednorazowych? bo tu chyba tylko jedna osoba sie wypowiadala i krytykowala jakies rossmanowskie pieluchy

mnie to juz przeraza calkiem ze wszedzie tyle jakis szkodliwych rzeczy... nawet w takiej drogiej musteli

reklama
Mala.di, tak - o jednorazówkach z rossmanna mówiłam. Dotąd używaliśmy tylko pampersów, ale rossmannowskie są o połowę tańsze, no a Franek już nie ma za bardzo jak i gdzie złapać odparzeń, więc jakieś super pieluchy nie są mu potrzebne. Wypróbowaliśmy rossmanna i są ok. Może trochę twardsze niż pampersy, ale np. nie mają tak intensywnego zapachu jak one, co jest dla mnie akurat plusem :) Nie przeciekają, ładnie się pupy trzymają, klej na zapięciach trzyma nawet przy drugim czy trzecim zapinaniu (korzystamy coraz więcej z nocnika i jak pielucha jest jeszcze sucha i w miarę świeża, to zakładam ją drugi raz).
Także polecam je :)

Choć dla Anielki na początek będziemy używać pampersów - moi Rodzice już kupili zapas, więc nawet nie mamy za bardzo wyboru ;)

Podziwiam mamy,które zamerzają być w 100% eko. Dla mnie i tak wyzwaniem będzie dziecko a co dopiero jakbym miała prać pieluszki, używać eko podpasek, czyścić eko produktami. Nie do obrobienia :-) :cool:

Ja to bym mogla takich pieluch uzywac jakby wkłady do tych pieluch były jednorazowe- a nie wiem czy takowe są w sprzedazy? ...
bo siki to jeszcze, ale nie wyobrazam sobie spierania kupy:baffled:

...a to ze ściany, jak kupa pójdzie z impetem w czasie zmiany pieluchy ;)

Ja się na wielorazówkach nie znam, ale na kupy podobno są jakieś papierki, które się razem z kupą wyrzuca - mniej się pielucha wtedy brudzi. Trzeba by poczytać :)

reklama
Ja właśnie między innymi dzięki tej stronie jakiś czas temu zdecydowałam, że na początek stawiam na rossmanowskie Babydream. Wypominałam wtedy w wątku wyprawkowym Johnsonowi te świństwa które dorzuca do kosmetyków dla dzieci.
Mnie osobiście najbardziej zadziwił na tej liście Iwostin. Bardzo lubię te kosmetyki i uważam je za naprawdę dobre. A tu taka niespodzianka.

Ostatnia edycja:
Do góry