reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

Laremi jak jesteś wysoka i chusty będzie używała też jest duży to lepiej większą a jak jesteś mini i sama będziesz używać to lepiej mniejszą bo Ci dużo materiału zostanie :) a żadnym guru nie jestem bo wszystko miałam ale nic za bardzo nie używałam :rofl2:.
Maks ze względu na swoją żywiołowość we wszystko dał się zamotać na góra 20 minut:)):-D
Ja go w ogóle nie mogłam nosić on od początku sam sam sam ani w wózku ani na rękach a ni w nosidle on raczkował po ulicy jak już miałam dość i jeździł w gondolce na brzuchu bo na plecach nie było mocnych. Tyle, że zgłębiłam tematy;-)

Ewa do głowy mi nie przyszło z tym spaniem bo u nas to w grę nie wchodziło :-D. W sierpniu już zdarzały mu się dnie bez drzemek i najwyżej o 18-19 wieczorem padał.

k8libby no dokładnie masz rację. Certifikat ma po prostu swoją cenę i tyle. Chusty LennyLamb certyfikatów nie mają a na pewno są dobre. A Ty od dziś będziesz guru co?

reklama
Ja tam się cieszę, że Franek śpi ;) Oby to trwało jak najdłużej - tylko wtedy mogę pracować przy komputerze ;)
Więc chyba jednak będziemy inwestować w jakieś nosidło na jesień.

oglądałam dziś panorame, i wiecie co mówili? że ma wejść coś tam takiego, że rodzice którzy nie zaszczepią swoich dzieci będą płacić kary pieniężne.
no i tez mowili wlasnie ze to dlatego ze powiklania zdarzaja sie raz na sto tysiecy szczepien, a powiklania po chorobach na ktore dziecko nie bylo zaszczepione sa znacznie czestsze.

Aha, telewizyjna propaganda musi działać. Mają słabe statystyki, bo powikłania nie są zgłaszane choć powinny. Od kiedy to taki poseł wie co jest dobre dla mojego dziecka? Lobby szczepionkowe jest ogromne, firmy farmaceutyczne będą wmawiać nam, że szczepienie jest najlepsze... Myślę, że każdy rodzic, jest przekonany, że robi dobrze, do momentu aż jego dziecko nie znajdzie się w tym ułamku powikłań...

no nie wiem. to chyba nie firmy farmaceutyczne nakładają na rodziców te kary jednak. a przecież niemożliwe by powikłania nie były zgłaszane...bo w przypadku powikłań z dzieckiem lecimy do szpitala. zreszta nie wiem, ja tylko napisalam tak dla informacji, bo nie wiedziałam czy wiecie.

A ja się muszę pochwalic -dzis przyszła do mnie chusta dla Amelki cieszę się jak dziecko i doczekać się nie mogę motania Małej:-) o taką Ellaroo_Wrap_Maija_1.jpg Jest piękna taka dziewczęca i radosna, cienka idealna będzie na lato:-D

Nataszka sliczna ta chusta:tak: Napisz pliz jakiej to firmy i podaj linka jak masz, musze juz konkretnie popatrzec. Ale wiecie co, mam watpliwosci czy ja na pewno bede uzywac takiej chusty. No bo to zaraz zima bedzie i gdzie takie cuda uzywac? Na zakupy jak pojade to mala do fotelika do auta, potem na wozek. Jak malego do szkoly odwiezc to tak samo w foteliku. Na spacery chetnie, ale czy to nie bedzie malej zimno w takiej chuscie? Wyargumentujcie mi pliz, bo juz sama nie wiem, nigdy nie mialam stycznosci z chustami, ani tez zadna z kolezanek nie moze w tym wzgledzie poradzic.

reklama
trafne pytanie w sumie, nie pomyślałam o tym... musi być ciężko też jak bedziemy w grubych kurtkach przywiązać chuste, no a przecież w mrozy nie bedziemy chodzić rozsuniete.

Do góry