reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziwna kreska na teście ciążowym

Z tego opisu wygląda, że owulacji nie było bo zatoka Douglasa wolna od płynu, mój gin zawsze jak widział płyn w zatoce to mówił że owulacja była.

Teraz pytanie czy mogłabyś zadzwonić do tego ginekologa i zapytać?
A widzisz. Czyli nie pękły. Chyba musimy czekać na jakąś wizytę Magdy bo tak to wszystko domysły.

reklama
Ja też, w styczniowo-lutowej ciąży miałam takie jak teraz 4dni po @, a teraz 7dni przed. Lekarz wczoraj na usg stwierdził, że mam w jajniku dwa pęcherzyki po 18mm i że była szansa na bliźniaki. Pomyślałam, że może owulacja jest opóźniona o tydzień więc zrobiłam testy owu, które miały mocną drugą kreskę. Z ciekawości zrobiłam ciążowy, bo wczoraj byłam umówiona na piwko z koleżanką i trzy testy wyszły pozytywne. Ja się bardziej boję, że tym razem okaże się to pozamaciczna bo mnie bardzo boli ten jajnik.

W sumie macie rację, że to może nie być 7dpo. Tak mi pokazywały apki ale przez cały cykl testy owulacyjne wychodziły mi negatywne, dopiero teraz pokazuje się mocna drugą kreska ale to kompletnie jest dezorientujące bo ciążowe też są pozytywne.
Edit. W środę chyba poczułam zagnieżdżenie bo mnie podbrzusze bolało tak jak przy okresie.
a to tak boli jak przy okresie ?

Jakby pękły to chyba by płyn w zatoce był
Raczej dobrze, że podczas badania w 26dc nie miałam płynu. Coś takiego znalazlam: " W zatoce Douglasa ma prawo znajdować się niewielka ilość płynu, szczególnie po tuż owulacji (tuż po połowie cyklu), natomiast stwierdzona obecność płynu w zatoce Douglasa w pierwszej fazie cyklu bądź pod koniec drugiej może świadczyć o pewnych patologiach w obrębie miednicy małej, macicy bądź przydatków, np. w przypadku ich stanu zapalnego, wodniaków jajowodów, przy ciąży pozamacicznej lub pękniętej torbieli jajnika; może być także objawem innych stanów zapalnych w obrębie jamy brzusznej, endometriozy bądź innych nieprawidłowości."

Czyli jak będzie przyrost prawidlowy wtedy mozna pomyslec o wizycie u ginekologa za dwa tygodnie?
Tak czy siak jesli jest ciaza musisz pomyśleć o wizycie, to zależy ktory tydzien wyjdzie z bety. Zrób, podaj wyniki cos wiecej powiemy. Jednak uprzedzam dobry przyrost nie oznacza happy endu, tak abys miala świadomość. Ale mysl pozytywnie.

reklama
@Xwawelx
Powiedział, że pęcherzyki. Nie pomyliło mi się. Skupiłam się. Spójrzcie na opis badania. Coraz bardziej się boję, nie wiem co mi jest, czy jestem w ciąży czy dopiero mam owulację. Cykle mam 31dni, tylko jeden po poronieniu miałam dłuższy bo 34dni. Dzisiaj jestem w 27dc. Masakra, co ciąża to jakieś anomalie. Pierwsza ciąża poroniona, druga jakas nienormalna. A moze w ogóle nie jestem w ciąży? W jakich innych przypadkach pojawia się hcg? Zobacz załącznik 1258331
Sluchaj rob bete, daj wyniki w poniedziałek. I bedzie jasne.

Do góry