reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziwna kreska na teście ciążowym

Koleżanka również bierze duphaston na wyrownanie okresów, miala duxo skrzepow i brala 1x1 przez 10 dni i od 8 dnia juz dostala plamienia wiec dostanie okresu podczas brania jest możliwe

reklama
Dziewczyny nie chciałam robić testow bo nie chce sie domyślać czy jest cien cienia czy zle test przechowany rozmazany. Bylam na becie dzisiaj jak będzie to super a jak jie to nic nie pozostaje jak czekac w spokoju na @

Właśnie wstyd mówić ale nie wiem bo wczesniej przed 2 lata bralam duphaston od 16do25dc i zawsze 28 dc zostawalam okres, potem stwierdziłam ze chce starac sue o dziecko. W poprzednim cyklu nie było pęcherzyka wiec mialam wziac od 16 do 25 dc okres byl 28 dnia cyklu. A teraz byl pęcherzyk owulacja była 19 dnia a od 21 dnia mialam brac duphaston az dostane okres. Jeżeli by byl co 28 dni to już jestem 3 dni po. Ale ktos pisal ze po owulacji okres jest 14 - 16 dni po to jeszcze mam czas
Prawidłowa faza poowulacyjna może trwać 10-16 dni. Ja mam owulację późno, koło 20-22dc i po 9-10 dniach dostaje@ cykle 30-32 dni. Więc okres może być szybciej niż 14 dni po owulacji.
Na wyrównanie cyklu dupahston się bierze przez 10 dni po owulacji. Potem się robi test ciążowy - i jak jest negatywny, to się go odstawia, jak pozytywny - to bierze dalej.
Także moim zdaniem dopóki nie odstawisz, to okres nie przyjdzie (coś jak z tabletkami anty - jeśli nie zrobisz przerwy i zaczniesz kolejne opakowanie, to krwawienia nie dostaniesz).
Też mi się wydaje, że póki nie odstawi (zwłaszcza takiej dawki) to miesiączka nie przyjdzie.
Koleżanka również bierze duphaston na wyrownanie okresów, miala duxo skrzepow i brala 1x1 przez 10 dni i od 8 dnia juz dostala plamienia wiec dostanie okresu podczas brania jest możliwe
Jest, ale zauważ, że macie różne dawkowanie. Ty przyjmujesz znacznie więcej progesteronu. A to spadek progesteronu powoduje krwawienie.

Daj znać jak beta. I może pomyśl o konsultacji z innym ginekologiem, jeżeli ten co każe nie odstawiać mimo braku ciąży.

Prawidłowa faza poowulacyjna może trwać 10-16 dni. Ja mam owulację późno, koło 20-22dc i po 9-10 dniach dostaje@ cykle 30-32 dni. Więc okres może być szybciej niż 14 dni po owulacji.

Też mi się wydaje, że póki nie odstawi (zwłaszcza takiej dawki) to miesiączka nie przyjdzie.

Jest, ale zauważ, że macie różne dawkowanie. Ty przyjmujesz znacznie więcej progesteronu. A to spadek progesteronu powoduje krwawienie.

Daj znać jak beta. I może pomyśl o konsultacji z innym ginekologiem, jeżeli ten co każe nie odstawiać mimo braku ciąży.
Rozumiem i tez wszędzie czytam taka wersje jak piszesz, nie chce pisac lekarzowi o tesciw sikanym, jak wyjdzie beta negatywna to napisze do niego ze nie ma ciąży i okresu też czy odstawić czy coś

reklama
Do góry