reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

CZeść Mamo Julci :-)

A my mamy kłopot - nikt z tabunu lekarzy prowadzących Małą nam nie powiedział, że powinna mieć USG bioder. Owszem, sprawdzali, czy leży "żabką" i mówili, że bioderka są ok, ale podobno jednak każde dziecko powinno mieć w okolicach 6-8 tygodnia to USG...

No i jeszcze nam wózek zwinęli :-(. Już mamy taki sam, ale, kurka wodna, chciałam te pieniążki odłożyć na wakacje...

reklama
Mamo Małgosi nam też nie powiedzieli ja robiłam jej USG bioderek dopiero jak miała 11 miesięcy i wyszło ok.
Przykro mi z powodu wózka.

Hehe, mój małżonek własnie się zabrał do robienia kojca dla Małgosi. Zaprojektował M4 wysokie jak wybieg dla żyrafy. Mi sięga do brody. Jak dobrze pójdzie, dotrzymamy ją tam do matury :-). A jak już ją wydamy za mąż, półtorametrowy parkan przyda się, żeby hodować w domu lamę, konia, albo inną rogaciznę :)

Cholewka mało monitoru nie oplułam jak to przeczytałam.No może Mamo Małgosi twój mąż chce wychować drugiego Wałęse.Uważajcie jak przez niego będzie przeskakiwała...

Witam! Drogie mamy lepiej pytajcie się rehabilitantki która przychodzi ćwiczyć Vojtę lub Bobaty one są w tym temacie doinformowane bo one dobierają odpowiednie ćwiczenia do stanu dziecka.
:-)

reklama
W sprawie USG bioderek trzeba iść do ortopedy,a tak wogóle to każdy wcześniak powinien je mieć zrobione

Do góry