reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

656aeb9b1a0680702c7cf536f30b3881,5,19,0.jpg

a no to jest lakarka i wyobraż sobie neoanolog w moim miejskim szpitalu .... fajnie co????? myśle nad zmianą przychodni bo nie daj boże..... pierwszy raz się to zdażyło ale dla mnie to o jeden raz za dużo,bo chodzi o dziecko!!!

reklama
656aeb9b1a0680702c7cf536f30b3881,5,19,0.jpg

a no to jest lakarka i wyobraż sobie neoanolog w moim miejskim szpitalu .... fajnie co????? myśle nad zmianą przychodni bo nie daj boże..... pierwszy raz się to zdażyło ale dla mnie to o jeden raz za dużo,bo chodzi o dziecko!!!
To tylko wyrazy współczucia dla takiej pani doktor...

Oliwka to radze zmienic lekarza

Dziwczyny mam pyt...
Macius ma orzeczeni o niepełnosprwnosci, dostał na 2 lata do 2009 ale dzis mial ostatnia rehabilitacje bo przez ten rok wszystkiego sie nauczyłi wszystko opanował:-) i czy jak osrodek zgłosi do UM ze nas juz wypisał to czy MOPS moze nam zaprac kase z orzeczenia czy nie?

Oliwka to radze zmienic lekarza

Dziwczyny mam pyt...
Macius ma orzeczeni o niepełnosprwnosci, dostał na 2 lata do 2009 ale dzis mial ostatnia rehabilitacje bo przez ten rok wszystkiego sie nauczyłi wszystko opanował:-) i czy jak osrodek zgłosi do UM ze nas juz wypisał to czy MOPS moze nam zaprac kase z orzeczenia czy nie?
Nie i zasiłek będzie ci się należał do końca orzeczenia.Ja też tak miałam.

Kunda orzeczenie jest orzeczeniem,a ze prawo nie dziala wstecz to nie moga ci zabrac tego zasilku. Moj brat w wieku 5 mcy przeszedl operacje na sercu i tez mial, i ma taki zailek. Poczatkowo go przedluzali na kilka miesiecy lub na rok. W tej chwili jest zdrowym 13nastolatkiem, a zasilek moze pobierac do 16 roku zycia pomimo ze juz nie jest leczony jedynie raz w roku poddaje sie kontroli.

Ostatnio nie mam duzo czasu zeby do was zagladac i cos napisac. Czesciej poprostu was podczytuje. Mam maly problem z cwiczeniem mojego synka. Thomas albo spi , albo je. Karmie na zyczenie wiec wypada nam to co 2, 3 godziny. Nie moge cwiczyc zaraz po jedzeniu, ale jak odczekam to zasypia. Zreszta zasypia na cycu. Jak go obudze to chce jesc. Dlatego staram sie wykorzystywac kazda chwile ale to nie takie proste. Moze macie jakas rade??

moze sprubuj go budzic i chwilke pocwiczyc nawet jesli jest niezadowolony a potem karm...napewno z czasem wypracujecie jakie ultinatum:-)
My tez jak jak jestesmy na cwiczeniach to Adas spi ale ja go budze bo musi pocwiczyc a potem w nagrode flacha:-)

Mała śpi to mam chwile żeby pisać,ale długo nie pośpi bo strasznie męczy ja kaszel,tak bardzo że się co jakiś czas budzi i muszę ja pogłaskać po główce żeby znów usnęła!!!!!!!
a co do ćwiczeń to ja mała ćwiczyłam przed jedzeniem,jak wstawała była marudna ale potem się przyzwyczaiła teraz zostały nan stópki bo mała chodzi na paluszkach i mam troche meczarni z nią bo wszędzie się czepia a jak chodziła w chodzilu to miałam wolne rece i nie musiałam tak non stop być i obserwować czy nie spadnie z łózka lub czy nie rombnie główą o szczebelki od łóżęczka,,,ale zaczyna wstawać wi chodzić w łóżeczku to może niedługo zacznie dreptać......

Dzieki dziewczyny:-) Chyba faktycznie musze byc nieco niemila dla mojego dziecka. W koncu to dla jego dobra. Troche to moja wina z tymi cwiczeniami bo nie mam serca go budzic, a przed karmieniem to juz masakra. Maly poprostu wyje, wygina sie :no:

reklama
Dzieńdoberek mamuśki.Paulinek ja też miałam problem z ćwiczeniem małej ale ćwiczyliśmy na siłe przed karmieniem w trakcie przewijania.Wykorzystywałam niemal każdą chwile Początki są trudne,ale można się przyzwyczaić a nawet trzeba.

Do góry