reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
Witam wszystkich, znalazłam wasze pogaduszki, więc się przyłączam. ;-)))

Nie chciałabym zbytnio wcinać się w Wasz temat, ale po prostu muszę się pochwalić. Moja córcia od dwóch dni raczkuje. Bardzo mnie to cieszy i bawi, gdy patrzę, jak się wszędzie gramoli.
A co do choróbek tych dużych i tych mniejszych. Milenka - moja córcia właśnie ma katar i leci jej z noska baaaardzo, ale nie przeszkadza to jej w zdobywaniu nowych terenów w domu.

Pozdrawiam wszystkich...
Witaj i gratulacje z postępów maluszka.
A tak wogóle to dzień dobry mamuśki

Witaj i gratulacje z postępów maluszka.
A tak wogóle to dzień dobry mamuśki
Czy ja wiem mamo Julci czy dobry???? moja żaba jest u babci i strasznie tęsknie,ale nie chce żeby była chora wiec pare dni tam spędzi. pewnie obudziła babcie w nocy na papu, no i coraz mniej mleka nam je ,woli kaszki,jogurty, zupy itd a mleka wypije tak 40ml i zamiera butelke i sie nią bawi. Za to maluch w brzuchu ostro dał czadu w nocy i nie wiedziałam jak mam się ułoży aby go poskromić w końcu tak się wierciłam że obudziłam mojego daniela- musiałam wstać o 5 rano i zrobić mu kanapki do pracy!!!!!!!!

oj te choroby i wirusy ,mam nadzieje że mnie szybko puści bo brak tego urwiska w domu, a jak ja bede za nia tesknić jak bede w szpitalu ooooojjjjjjjjjjjjjj nawet nie chce o tym myśleć!!!!!

JA też mam taką nadzieje że szybko się wylecze ,:tak:
a dzwoniłam przed chwilą do mamy to mała wujka męczy , a jak babcia chciała ja wziąść to ona w płacz .Oj z niej już jest mała chłopaciara:blink:, nawet ksiedza się nie bała ,jak był u nas po kolędzie to od razu do niego na ręce poleciała.Alw dobrze że ludzi się nie boi bo nie mam problemu żeby ja z kimś zostawić jak potrzebuje gdzieś wyjść. A tak tęsknie!!!!!!!!!!!!:sad:

JA też mam taką nadzieje że szybko się wylecze ,:tak:
a dzwoniłam przed chwilą do mamy to mała wujka męczy , a jak babcia chciała ja wziąść to ona w płacz .Oj z niej już jest mała chłopaciara:blink:, nawet ksiedza się nie bała ,jak był u nas po kolędzie to od razu do niego na ręce poleciała.Alw dobrze że ludzi się nie boi bo nie mam problemu żeby ja z kimś zostawić jak potrzebuje gdzieś wyjść. A tak tęsknie!!!!!!!!!!!!:sad:
Ja też bym tęskniła...nie dziwie się

A jak tam Julcia ???? rozrabia dziś troszkę???? Ja nie mogę się doczekać kiedy moja panna będzie sama chodziła,raczkować chyba nie będzie bo woli stać łapie się czego tylko może i wstaje a na brzuszku chwile poleży i zaraz ląduje na bok.
Lepiej nic nie mów.Mam z nią urwanie głowy już od 6 rano.Teraz zaczyna wyć bo jest śpiąca,a ja jestem nią taka zmęczona....
Aby do popołudnia przyjdą dzieci to troche mnie odciążą.

Chciałam pogratulować oliwce_11, że spodziewa się następnego skarba i to tym razem chłopca. Roczna różnica wieku jest na początku może męcząca, ale potem dzieci zajmują się sobą a rodzice mają czas dla siebie. Ja mam rok starszą siostrę i miałam przecudne dzieciństwo.
Troszkę będziesz miała ciężko, bo nie bardzo jest jak na spacer wyjść z takim małym maluszkiem i ledwie chodząca córcią, ale im dalej tym lepiej.
I oczywiście zazdroszczę tego cudnego stanu.

U moich dzieci różnica wieku to 9 lat. To dużo. Natomiast mąż ma z poprzedniego związku syna, który jest starszy od Milenki o 16 lat. To tez ciekawe.

Osobiście jestem za rozwiązaniem albo bardzo mała różnica albo bardzo duża.

A mamie Julci powiem, że tez czekam często, aż córka starsza - Justyna wróci ze szkoły, bo też mi bardzo przy Milence pomaga.

całuski dla wszystkich mamusiek !

reklama
Chciałam pogratulować oliwce_11, że spodziewa się następnego skarba i to tym razem chłopca. Roczna różnica wieku jest na początku może męcząca, ale potem dzieci zajmują się sobą a rodzice mają czas dla siebie. Ja mam rok starszą siostrę i miałam przecudne dzieciństwo.
Troszkę będziesz miała ciężko, bo nie bardzo jest jak na spacer wyjść z takim małym maluszkiem i ledwie chodząca córcią, ale im dalej tym lepiej.
I oczywiście zazdroszczę tego cudnego stanu.

U moich dzieci różnica wieku to 9 lat. To dużo. Natomiast mąż ma z poprzedniego związku syna, który jest starszy od Milenki o 16 lat. To tez ciekawe.

Osobiście jestem za rozwiązaniem albo bardzo mała różnica albo bardzo duża.

A mamie Julci powiem, że tez czekam często, aż córka starsza - Justyna wróci ze szkoły, bo też mi bardzo przy Milence pomaga.

całuski dla wszystkich mamusiek !
Wiesz ja też czekam na swoje dzieciaki.Moja córka ma 16 lat więc jest odpowiedzialna i mogę jej powierzać Julke ze spokojnym sumieniem,ale ona też nie zawsze chce jej pilnować...a wtedy jest gorzej...

Do góry