reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

hej Kalina baardzo dawno Cię tu nie było. ależ Ci wielki kawaler wyrósł. :-D :-D jest super. co u Was słychać? Jak Jonatan sie rozwija? mówi?

reklama
Ja już zapomniałam, że miałam wczesniaczka. Jonatan rozwija się cudnie. Zero problemów, okaz zdrowia. Tylko drobny- nadal w okolicach 10 kg, mimo skończonych dwoch lat.:-)
Wkleję wam nowe zdjęcie, buziaki dla wczesniaczkowych mamuś.
jonuif0.jpg
Moja córka podobnie brak wad ale niska waga

No to Macio juz wazy ponad 14kg tylko ze jest niski:-) i nadal rehabilitacja ale juz powoli wychodzimy z tego, zreszta teraz pałeczke przejaoł Adas

hej,
Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie zly, ze pisze na tym watku (bo nie jestem mama wczesniaka). Mam pytanko do Kundy - czy moglabys mi powiedziec w jaki sposob cwiczysz nozke swojemu synkowi? Moja corka od urodzenia ma problem stopka a raczej kostka, ktora przechyla jej sie do srodka. Ma przez to problem z chodzeniem. Bylam u lekarza a on kazal kupic sztywne buty i czekac. Troszke sie martwie bo jej chodzenie wyglada tak: najpierw prawa noga a lewa dociaga i krzywo stawia tak jakby bokiem :-(.

Pozdrawiam,
Mangie

hej,
Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie zly, ze pisze na tym watku (bo nie jestem mama wczesniaka). Mam pytanko do Kundy - czy moglabys mi powiedziec w jaki sposob cwiczysz nozke swojemu synkowi? Moja corka od urodzenia ma problem stopka a raczej kostka, ktora przechyla jej sie do srodka. Ma przez to problem z chodzeniem. Bylam u lekarza a on kazal kupic sztywne buty i czekac. Troszke sie martwie bo jej chodzenie wyglada tak: najpierw prawa noga a lewa dociaga i krzywo stawia tak jakby bokiem :-(.

Pozdrawiam,
Mangie

My chodzimy na rehabilitacja a w domu to juz prawie nie cwiczymy...no teraz to cwiczymy pod wzgledem psychoterapi.
A na rehabilitacji ustawija mu stupke, ma tory przeskode chodzenie na powierzchni o roznej strukturze itp

na poczatku metoda Volty a teraz to bardziej cwiczenia usprawniajace i na nozke bo jeszcze zle ja ustawia:-)
Ja też rehabilitowałam Jule metodą Vojty i powiem ci,że jestem z niej zadowolona ,od ponad roku zaprzesaliśmy rehabilitacji,bo nie jest już potrzebna.Wszystko wróciło do normy i jest ok.

reklama
Mam nadzieje,że wkrótce wszystko wróci do normy i będzie ok.Powiem ci szczerze,że miałam dosyć tych rehabilitacji 3 razy w tygodniu po ok.45-50min.Najgorzej,że musiałam na nie dojerZdzać 20km.Te jazdy mnie wykańczały,ale na szczęście wszystko już za nami.

Do góry