reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
Hej dziewczyny meldujemy sie po przerwie.My opuscilismy juz Polske mieszkamy w Midleton w Irlandii.Dzieciaki zaklimatyzowaly sie bardzo szybko lekki katarek troche je meczyl po przylocie .Ja nadal sie martwie bo dziewczyny nadal nie chodza same chodza za raczke i przy roznych rzeczach .Ale same nie.Martwi mnie to juz majja skonczone 17 mies.Najbardziej gdy wypytuje mnie rodzinka czy chodza.:-(Spacer mojj z nimi wyglada tak ze nie chca isc tylko na czworaka.Raczuja super .wszedzie wejda ale nie chodza.Poradzcie mi moze mam isc z nimi do lek.W marcu bylam z nimi u rechabilitantki badala je i stwierdzila ze rozwiajaja sie dobrze jak na swoj wiek .Sa wczesniakami urodzily sie w 33 tyg.Juz sama nie wiem co robic.
Pozdrawiamy

nie martw się, są wcześniaczkami i musisz wziąć na nie poprawkę, do wszystkiego dojdą w swoim tempie. moja Zuzia ma 19miesięcy i dopiero zaczyna uczyć się pozycji do raczkowania. Na pewno nie długo się puszczą. głowa do góry :-D

Nie martw sie:-) Moj Macius mimo ze urodził sie w 35tyg i był dos duzy to zaczoł chodzic sam jak miał prawie 17miesiecy a to tylko dlatego ze napatrzył sie na kolegow jak chodzili:-) A przy meblach i boczkiem zaczoł dreptac zanim raczkował. Z wczesniaczkami tak juz jest.

To prawda, że nie ma się co martwić na zapas. Dziewczyny raczkują , tak im jest łatwiej i szybciej dop wszystkiego dotrzeć, więc pewnie dlatego nie mają póki co motywacji do samodzielnego chodzenia. Jeszcze troszkę i rusza pędęm i wtedy ciężko je będzie dogonić. U mnie było tak, że Werka zaczęła chodzic jak miła 15-16 miesięcy, a Wiki dopiero 2 miesiące później,. tTak więc głowa do góry, a rodzince odpowiadaj, że rusza jak będą na to gotowe :)

Poniżej zamieszczam zdjęcia moich łobuziaczek :)

Ja już zapomniałam, że miałam wczesniaczka. Jonatan rozwija się cudnie. Zero problemów, okaz zdrowia. Tylko drobny- nadal w okolicach 10 kg, mimo skończonych dwoch lat.:-)
Wkleję wam nowe zdjęcie, buziaki dla wczesniaczkowych mamuś.
jonuif0.jpg

reklama
Widze,że jednak są mamy wcześniaków.To dobrze,bo coś się zaczyna dziaćTo dobrze moja Julka też doszła do normy waży ok. 12 kg.

Do góry