reklama
Iwka.o
Mama-Mili,Dominiki,Szymon
Hej dziewczyny meldujemy sie po przerwie.My opuscilismy juz Polske mieszkamy w Midleton w Irlandii.Dzieciaki zaklimatyzowaly sie bardzo szybko lekki katarek troche je meczyl po przylocie .Ja nadal sie martwie bo dziewczyny nadal nie chodza same chodza za raczke i przy roznych rzeczach .Ale same nie.Martwi mnie to juz majja skonczone 17 mies.Najbardziej gdy wypytuje mnie rodzinka czy chodza.:-(Spacer mojj z nimi wyglada tak ze nie chca isc tylko na czworaka.Raczuja super .wszedzie wejda ale nie chodza.Poradzcie mi moze mam isc z nimi do lek.W marcu bylam z nimi u rechabilitantki badala je i stwierdzila ze rozwiajaja sie dobrze jak na swoj wiek .Sa wczesniakami urodzily sie w 33 tyg.Juz sama nie wiem co robic.
Pozdrawiamy
Pozdrawiamy
nie martw się, są wcześniaczkami i musisz wziąć na nie poprawkę, do wszystkiego dojdą w swoim tempie. moja Zuzia ma 19miesięcy i dopiero zaczyna uczyć się pozycji do raczkowania. Na pewno nie długo się puszczą. głowa do góry
Nie martw sie:-) Moj Macius mimo ze urodził sie w 35tyg i był dos duzy to zaczoł chodzic sam jak miał prawie 17miesiecy a to tylko dlatego ze napatrzył sie na kolegow jak chodzili:-) A przy meblach i boczkiem zaczoł dreptac zanim raczkował. Z wczesniaczkami tak juz jest.
To prawda, że nie ma się co martwić na zapas. Dziewczyny raczkują , tak im jest łatwiej i szybciej dop wszystkiego dotrzeć, więc pewnie dlatego nie mają póki co motywacji do samodzielnego chodzenia. Jeszcze troszkę i rusza pędęm i wtedy ciężko je będzie dogonić. U mnie było tak, że Werka zaczęła chodzic jak miła 15-16 miesięcy, a Wiki dopiero 2 miesiące później,. tTak więc głowa do góry, a rodzince odpowiadaj, że rusza jak będą na to gotowe
Poniżej zamieszczam zdjęcia moich łobuziaczek
Poniżej zamieszczam zdjęcia moich łobuziaczek
Ja już zapomniałam, że miałam wczesniaczka. Jonatan rozwija się cudnie. Zero problemów, okaz zdrowia. Tylko drobny- nadal w okolicach 10 kg, mimo skończonych dwoch lat.:-)
Wkleję wam nowe zdjęcie, buziaki dla wczesniaczkowych mamuś.
Wkleję wam nowe zdjęcie, buziaki dla wczesniaczkowych mamuś.
reklama
Podziel się: