reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Cytat:
Napisał Paulinek
U mnie psychoterapie zalecano nam rodzicom, ale nie skorzystalismy:tak:

A powinniście bo to naprawde pomaga

Moze i powinnismy, ale po francusku (choc mowie bardzo dobrze) jakos mnie to nie przekonuje,raczej drazni. Zaliczylam jedna rozmowe z psychologiem i to nie jest to czego potrzebuje. Duzo wiecej daje mi wsparcie meza i rodziny.

reklama
Wiem jakie ważne jest takie wsparcie.Też go miałam i bardzo,ale to bardzo potrzebowałam.Skorzystałam z rozmowy z psychologiem,bo wcześniej obwiniałam siebie za to,że moje dziecko urodziło się tak bardzo wcześnie/25/26tydz.waga 750g.dostała w pierwszej minucie tylko 1 punkt,a w 3 -2 punkty/.Powiem ci,że dopiero po tej rozmowie zrozumiałam wiele rzeczy.Dlatego wiem ,że fachowa porada jest również bardzo potrzebna.Sama tam bym z pewnością nie poszła ale ordynator oddziału neonatologicznego sam zaproponował mi taką wizyte i załatwił ją w swoim gabinecie na oddziale,bo widział w jakim jestem stanie.Teraz dziękuje mu za to i to bardzo,bo wiem,że taka rozmowa z kimś z zewnątrz była mi wtedy bardzo potrzebna.

U nas a raczej Macia psychoterapia to taki zabawy kszałtujace poznanie swiata:-) bo oprocz rechablitacji ruchowej musi tez cwiczyc inne sfery:-)

A podciecie wezadelka u Maciusia przebiegło sprawnie:-)

Wiesz te nasze maluchy już chyba zawsze zostaną pod naszym parasolem,a nas stresy i obawy z pewnością nie opuszczą

Na forum mam styczniowych 2008 ( bo normalnie to tez powinnam byc mama styczniowa 2008), ktoras z dziewczyn zamiescia madre zdanie, ze wyspac to sie wyspimy, ale martwic to sie juz nigdy nie przestaniemy.

Na forum mam styczniowych 2008 ( bo normalnie to tez powinnam byc mama styczniowa 2008), ktoras z dziewczyn zamiescia madre zdanie, ze wyspac to sie wyspimy, ale martwic to sie juz nigdy nie przestaniemy.
Powiem ci ,że to jest trafne spostrzeżenie i w 200% się z nim zgadzam.

reklama
Do góry