reklama
Kobietki dl kiedy wczesniakom sie podaje wit. D3? Bo moj maly jeszcze w szpitalu mial jej za duzo. Wiec odstawili, a po powrocie do domu kazali podawac. I podawalam jedna kapsulke. Jednak ostatnio lekarka kazala odstawic, (maly sie pocil), ale byl to tez efekt choroby. Jak sie sprawdza jaki jest poziom wit D3? Z krwi trzeba? Bardzo duzo jej musza pobrac? Dziekuje za odp. Maly ma 15 mc urodzeniowe
Majka_22
Fanka BB :)
Zalecenia ogólnie - maluszkom w pierwszym roku życia codziennie po jednej kapsułce 400j, potem do 18 roku życia w sezonie zimowym od października do marca, kiedy jest mniej słońca. Doczytałam kiedyś, że to też zależy czy maluszek jest na mleku modyfikowanym i ile go wypija - bo takie mleko zawiera wit. D i trzeba przeliczyć czy dziecko nie dostaje zaleanej dawki z mlekiem. W praktyce - lepiej sprawdzić - badanie z krwi.
Dzieki za odp. A chodzila ktoras z Was do poradni szczepien dzieci z grup ryzyka zeby ustalili indywidualny cykl szczepien? Jak tak to gdzie? Czy to sa poradnie immunologiczne? Bo maly ma pare zaleglych i juz zglupialam jaki i czy szczepic czy sie wstrzymac.
fiore
Fanka BB :)
Witajcie,
nie wchodze zeby sie pozalic,ani zeby sprawic "zazdrosc"...po prostu,chcialam tylko zyczyc potrzebujacym duzo cierpliwosci,rozwiazania problemow i duzo,duzo,duzo zdrowia Wszystkim Wczesnym Dzieciaczkom!!!
Ja jestem podwojna wczesna mama,nie za bardzo bo zarowno moja Coreczka jak i Synek urodzili sie tylko o miesiac za wczesnie.Coreczka wyszla ze szpitala bez komplikacji i problemow,za to z Synkiem bylo inaczej i nadal mamy kilka niepewnych wczesniaczych spraw do rozwiazania,ale to tylko kwestia czasu i bedzie dobrze.Dlatego niech BOG ma w opiece Was wszytkich,lacze sie z Wami i Waszymi Rodzinami w Radosci i Bolu *
nie wchodze zeby sie pozalic,ani zeby sprawic "zazdrosc"...po prostu,chcialam tylko zyczyc potrzebujacym duzo cierpliwosci,rozwiazania problemow i duzo,duzo,duzo zdrowia Wszystkim Wczesnym Dzieciaczkom!!!
Ja jestem podwojna wczesna mama,nie za bardzo bo zarowno moja Coreczka jak i Synek urodzili sie tylko o miesiac za wczesnie.Coreczka wyszla ze szpitala bez komplikacji i problemow,za to z Synkiem bylo inaczej i nadal mamy kilka niepewnych wczesniaczych spraw do rozwiazania,ale to tylko kwestia czasu i bedzie dobrze.Dlatego niech BOG ma w opiece Was wszytkich,lacze sie z Wami i Waszymi Rodzinami w Radosci i Bolu *
reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Nie wcześniej niż 30 dni przed końcem orzeczenia, czyli skoro ważne masz do 7.03 to najwcześniej złożyć możesz 8.02.
Czas oczekiwania na wyznaczenie terminu - 30 dni. A jaki termin dostaniesz zależy od Waszej komisji.
Czas oczekiwania na wyznaczenie terminu - 30 dni. A jaki termin dostaniesz zależy od Waszej komisji.
Podziel się: