Witajcie.
Chciałabym się przedstawić skoro tu zawitałam (w warunkach niesprzyjających dla mnie, ale odnalazłam Was ).
Jestem mamą Jasia.
Cóż tu dużo pisać, mamą skrajnego wcześniaka.
W 23tc pękł mi pęcherz, miałam go urodzić w przeciągu 48h ale jakoś udało nam się dotrwać na przełom 30/31tc.
Jaś jest po wylewie, po retinopatii, był też drożny otwór owalny, kilka transfuzji. 22 doby wspomagany był metoda Infant Flow. Niecały miesiąc na Intensywnej Terapii (na Polnej).
Po 40 dniach wypisany do domu.
Potem dysplazja płucna, obecnie - w wieku 5 lat prawie (urodził się 17 czerwca 2009 r) otrzymuje sterydy na płuca, bo z płucami nadal problem.
Jesteśmy po zaburzeniach SI.
Jaś intelektualnie rozwija się ponad swój wiek.
W wieku 3 lat zaczynał czytać proste słowa, obecnie jest w stanie przeczytać już zdania.
Jesteśmy pod stałą kontrolą poradni pulmonologicznej.
Co jakiś czas odwiedzamy laryngologa. Czeka nas jeszcze audiolog.
Krótki film o nas:
https://www.youtube.com/watch?v=q9bcR4I4pUI
Jestem też jedną z autorek cyklu Wcześniaki-Cudaki.
Pozdrawiam.
Chciałabym się przedstawić skoro tu zawitałam (w warunkach niesprzyjających dla mnie, ale odnalazłam Was ).
Jestem mamą Jasia.
Cóż tu dużo pisać, mamą skrajnego wcześniaka.
W 23tc pękł mi pęcherz, miałam go urodzić w przeciągu 48h ale jakoś udało nam się dotrwać na przełom 30/31tc.
Jaś jest po wylewie, po retinopatii, był też drożny otwór owalny, kilka transfuzji. 22 doby wspomagany był metoda Infant Flow. Niecały miesiąc na Intensywnej Terapii (na Polnej).
Po 40 dniach wypisany do domu.
Potem dysplazja płucna, obecnie - w wieku 5 lat prawie (urodził się 17 czerwca 2009 r) otrzymuje sterydy na płuca, bo z płucami nadal problem.
Jesteśmy po zaburzeniach SI.
Jaś intelektualnie rozwija się ponad swój wiek.
W wieku 3 lat zaczynał czytać proste słowa, obecnie jest w stanie przeczytać już zdania.
Jesteśmy pod stałą kontrolą poradni pulmonologicznej.
Co jakiś czas odwiedzamy laryngologa. Czeka nas jeszcze audiolog.
Krótki film o nas:
https://www.youtube.com/watch?v=q9bcR4I4pUI
Jestem też jedną z autorek cyklu Wcześniaki-Cudaki.
Pozdrawiam.