reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

No gazometrie mial fatalna, jak tleny spadly to i dwutlenki tez, a jak tlen byl ok to dwutlenki na poziomie 75:( nie wiem jaka ma teraz, bedziemy we wtorek na synagisie to sie dowiem, o ile zrobia prawidlowo, bo ostatnio maly krzyczal i sprzet im szwankowal (wtedy wyszla ok) a kilka dni poznimje trafilismy do szpitala. Dziewczynki a od jakiej sat moge schodzic w dol. No bo w nocy jest caly czas podlaczony do pulsoksymetru i ma czesto stowe, ale tez zdazy sie ze na chwile spadlo nawet do 56, ale tylko raz, ale ponizej 80 nie spada, a jak spi srednio w granicy 90 jest (81-100) ale raczej te lepsze pomiary ma. Czasem (jak przesledzilam pomiary) to ma przez jakies do 10 minut ok 82 ciagle, a potem znow 95-100. Takie skoki ma moze z 2-3 razy w nocy. W ciagu dnia wczoraj sprawdzalismy jak jeczal i sie zloscil to ponizej 80 nie spadlo, ale tez nie bylo wiecej niz 90. jest na przeplywie 0.7. mozna mu np, na noc zmniejszac a w dzien zwiekszac? W dzien ciezko mierzyc bo on wymaga noszenia i ogladania swiata a z kabelkami ciezko po calym domu.Jak Wy sobie radzilyscie:)

A jak jest z jedzeniem? Bo Damianek ostatnio pochłania 1300ml dziennie, po tych biegunkach. wstaje w nocy co 3 godziny i wcina po 200. I w ciagu dnia ledwo sie wyrabiam z robieniem inhalacji i daniem marchewki, bo ciagle glodny. dopiero zaczelam wprowadzac mu marchewke od tygodnia, zjada pol sloika. Rozcienczam troche woda, bo jest geste i sie przypycha. A co sie powinno jak wprowadzac? Bo moze mu trzeba mleko zageszczac?Probowalam dawac kleik ryzowy ale za gesty troche, a jak zrobie rzadszy to sie dlawi:)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja córeczka za kilka dni kończy 5 miesięcy dawałam jej marchewkę ale ona tak sie strasznie krzywiła i nie chciałą jeść,na następny dzień zjadła troche ale później odbiło jej się tą marchewką którą zjadła. mam znowu próbować od marchewki ??? czy może od czegoś innego ??

Kasienka ja zaczynalam od marchewki ale wyczytalam dzis znowu ze powinno sie zaczynac od jablka a jeszcze inni mowia ze od kleiku. paranoja. Wiem jedno, gerber ma paskudna marchewke, duzo lepsza(nie gorzka) jest z hipp:)

Ja zaczynalam od banana :) Jablko mu nie smakuje - krzywi sie strasznie. Odkad dostal marchewke z ziemniakiem to nie chce juz zadnych owocowych sloiczkow.

Mojej marchewka też średnio smakowała, ale bardziej niż jabłko. Jabłko jest dla niej za kwaśne. Nam zupki najbardziej pasowały z gerbera, a deserki to wszelakie. Teraz zupki gotujemy sami. Mamy królika i kurę z takiej swojskiej hodowli:) Moja lubi dość te mięsne zupki, a jeszcze dodaję kaszkę mannę. U nas pojawił się ten problem, że ona mleko chce pić tylko po nocy i na noc, a w dzień nie...Za to w dzień łyżeczką nie ma problemu. Więc u nas raz dziennie idzie gęste mleko z kaszką, zupka mięsna i deserek.
Nadi, ile waży Twój Mały? moja nigdy nie zjadała tyle! z zupką i deserkiem zjada ostatnio na dobę jakies 700-800 gram i bardzo dużo pije.

powiedzcie mi jakimi kosmetykami dbałyście o swoje maluszki... czy jakieś specjalne apteczne czy takimi jak dla noworodków... Bo niedługo moje jedno dzieciatko wyjdzie i musze sie zaopatrzyć, szukałam różnych informacji i są sprzeczne ...

My na początku Mustella. Generalnie musisz wypróbować, co krasnalkowi bedzie odpowiadało. Na bank najgorsze notowania ma Johnson - b uczula.

reklama
Do góry