reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
Dorota, spytaj prosze czy to projekt ogólnopolski. Znowu mnie szlag trafił, że u nas nikt nic nie wie! Ilez mozna placic 60 zł za godz rehabilitacji 5 x w tygodniu??

Dobra ale to w przyszłym tyg jak będę się umawiać na listopad. U nas to jest jak już pisałam Centrum Pomocy dziecku Niepełnosprawnemu i jego Rodzinie, może w tych miastach, które mają takiego typu placówki daja te dofinansowania. No bo jak nie ma gdzie, to co maja zaoferować?

To ja tego nie wiedziałam :-( Natomiast ja musiałam się zameldować w Częstochowie ( zrobiłam to ale tylko czasowo :sorry2:), bo inaczej miasto nie dałoby nam tej rehabilitacji, powiedzieliby, że mają to tylko dla swoich mieszkańców :baffled:

Dziewczyny, pamiętacie pisałam Wa, o pieluchach. Okazuje się ze to 1 x w miesiącu!!!!! Kurcze, jak odbierałam orzeczenie małego prosiłam o info co mi przysługuje. Nawet słowem się nie zająknęli!! Z orzeczeniem przysługuje 60 darmowych pieluch w miesiącu! Trza ino w PCPRze złozyc wniosek, lekarz 1 kontaktu stempluje co miesiąc a apteka wydaje. Musze to załatwić po powrocie do domu

Wogole majac orzeczenie to duzo rzeczy sie nalezy mozecie starac sie o dafinansowania na wozek i na sprzety rehabilitacyjne ktore sa w domu...szkoda tylko ze przy odbieraniu orzeczen tego nie mowia

my jutro do neurologa i w listopadzie zaczynamy kolejny biofedbeck

reklama
Tak, o sprzecie wiem. Raz na 3 lata.
Dziś dowiedziała si e ze za chwile będe musiała kupic buty Franiowi do pionizacji za jedyne 500 zł.
A z pieluchami u nas sprawa ma się tak (mąż sie wywiedział):
Najpierw trzeba iść do NFZ z orzeczeniem o niepełnosprawności i złożyć wniosek.Jeżeli NFZ zatwierdzi dostajemy jakieś dwa blankiety z którymi musimy pójść do PCPR-u i tam złożyć kolejny wniosek (już pro forma). Pieluchy można dostać tylko w sklepach ze sprzętem rehabilitacyjnym a nie w aptece.Z reguły jest tak,że w takim sklepie musimy zapłacić za pieluchy,bierzemy fakturę i udajemy się do PCPRu. Jeżeli PCPR ma środki to nam zwraca jeżeli nie to mamy pecha.Środki na ten cel skończyły się w połowie tego roku (!!). Pani powiedziała,że jak przyjdziemy do nich w tym roku z wnioskiem to zostanie odrzucony ze względu na brak finansów.
No. Czy u Was tez tak jest? Czy to tylko my żyjemy w takim popieprzonym zakątku tego kraju??? Niby tyle sie nalezy a ciągle słyszę: nie ma/brak/skończyło się:wściekła/y:

Do góry