reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

dzwoniłam dzisiaj w sprawie tego neurochirurga. W poradni kazali mi dzwonić za 2-3 tyg., wtedy będą przyjmować zapisy na 2011 r. Zadzwoniłam więc, zeby umówić sie na wizytę prywatną i mamy termin na 26.11.10.

reklama
no coz kamea... Bez zaskoczenia. Takie terminy to u nas normalka. az jestem o to zla. Lepiej zaplacic i miec ludzki termin niz czekac tyle czasu. Umówiłas sie do Mandery????

Właśnie te terminy są nienormalne. Jak dziecko może poczekać to ok. ale jak ktoś potrzebuje jak najszybciej pomocy i nie stać go na prywatną wizytę? Mój wujek mówił mi, że w pracy ma kolegę, którego syn miał b. poważną operację, którą w Polsce wykonuje się tylko w Warszawie i Zakopanym. Po tej operacji, wiadomo, chłopak musiał być pod opieką specjalisty i najbliży termin wizyty u specjalisty miał za trzy miesiace! Służba zdrowia w naszym kraju jest naprawdę chora!!!

Umówiłam się do doc. Mandery. Przynajmniej mam pewność, że trafie do niego. W tej poradnii to nie wiem do kogo by mnie zapisali. Wizyta kosztuje 170 zł, ale to jest najmniej ważne w tym momencie. Najważniejsze, ze idziemy do dobrego specjalisty i że nie muszę czekać na wizyte do przyszłego roku. Najgorsze jest to czekanie na wizytę. najlepiej to bym chciała iść na wizytę od razu. Ale kto by nie chciał...

Spokojnie kamea wiem jak to jest, kazda z nas chyba wie ;-) Miesiac czekania jak na nasze realia to nie duzo, przeleci szybko. Mandera jest super specjalista z nie malym doswiadczeniem. Pamietam jak byl zachwalany w szpitalu kiedy lezal tam moj brat. mial 3 latka i powazna operacje na mozgu. potem wada sie odnowila i w wieku 4 lat moj brat tez kuba przeszedl 2ga operacje. obydwie przeprowadzal Mandera i zrobil je idealnie. Moja mama sie nasluchala ze po takiej operacji moze nie mowic, nie miec sprawnych rak itd itp... a mimo to teraz maluc jest zdrowym dzieckiem a po zagrozeniu smiercia zostaly ty;lko wspomnienia.

Wierze ze z Twoim Kubusiem wszystko bedzie ok, a Mandera jak ci to powie to mozesz mu ufac ;-)

To chore faktycznie z tymi terminami..
Jeszcze przy dzieciach, prawda?
Nam na operacje Franka w trybie pilnym kazano czekać...3 miesiące:) Nie wiedziałam, czy lekarze sobie ze mnie czasem nie żartują:)

To ja nawet wolę nie wiedzieć ile musiałabyś czekać gdyby to nie był tryb pilny. Babcia mojego męża ma zaćme na obu oczach, praktycznie nic nie widzi. U specjalisty była we wrześniu a termin operacji ma na marzec. Gdyby jedno oko miała zdrowe na operację czekałaby jedyne 2 lata. Babcia ma 78 lat. Oby doczekała tej operacji.

A nie wiem czy Wam pisałąm, że Kuba jakiś czas temu zaczął pełzać do tyłu. Śmiga jak szalony. W każdy kąt włazi. Ostatnio wchodzę do pokoju, a spod kanapy tylko głowa Kuby wystaje. Ale się usmiałam wtedy. No i Kuba podciąga dupcie do raczkowania, tylko nóżki ma zbytnio rozłożone w pozycji do raczkowania i musimy nad tym popracować, bo może mu to utrudniać siadanie.

witam się :) Chciałam się tylko pochwalić, że Wojtusiowi zmniejszają ilosć tlenu, więc pomalutku idziemy do przodu :)

kamea- cudnie musi wyglądać to pełzanie :) achhhh..ciekawe, kiedy mój bobasek tak zacznie :)

franiowamama - echhh..terminy...mnie też do neurologa zapisano na ..marzec 2011... termin sobie zaklepałam, ale i tak pójdę wcześniej prywatnie, to jasne! no, ale niby mieszkam w Katowiacach, roi się aż od ośrodków, centrów zdrowia dziecka..a terminy jak z Kosmosu... :/

Bo na Śląsku jest dużo wcześniaczków, zaliczyliśmy 3 OION i wszędzie pełne obłożenie:(
A teraz ja mamy orzeczenie o niepełnosprawności to łatwiej gdzieś się dostać, do neurologa w Gliwicach zapisali nas na za 3 tyg.

reklama
Kamea, termin na operacje planową w tym szpit dziecięcym to 9 mies...

Dziewczyny, oto co si dowiedziałam:
przy orzeczeniu przyszługują 2 paczki pieluch za 50% ceny na rok. Zawsze coś. Jutro spytam sie jeszcze raz gdzie uderzać
Jesli macie orzeczenie spytajcie w swoich urzędach miast czy biora udział w programie dofinansowywania rehabilitacji. Podobno takowy jest - UM zwraca 70% kosztów rehabil pryw. I znowu nie u nas..wrr
Ale może u Was?

Lecę, jeszcze 1 zajęcia

Do góry